Κυριάκος Μητσοτάκης: Να τελειώνουμε με τα φέουδα στη Νέα Δημοκρατία

Δεν υπάρχει περίπτωση διάσπασης της Νέας Δημοκρατίες είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, σημειώνοντας πως διεκδικεί την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για να μιλήσουν για παθογένειες και για να “κλείσουμε με τις βαρονίες”.

“Έχω πλήρη αίσθηση των προνομίων και των βαρών που ένα “βαρύ” όνομα συνεπάγεται” είπε αναφερόμενος στο γεγονός πως προέρχεται από… “τζάκι” αλλά λέει πως πρέπει να καταργηθούν τα “φέουδα”. “Να τελειώνουμε με τα φέουδα στη Νέα Δημοκρατία. Εγώ θέλω μια ΝΔ που να μη χωρίζεται σε Μητσοτακικούς, Καραμανλικούς, Σαμαρικούς”, τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο άφησε και μια… αιχμή για τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως “μια εποχή δεν πήρα κυβερνητική θέση λόγω του ονόματός μου”.

“Τιμώ τον πατέρα μου, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Μετά από 11 χρόνια οι πολίτες ξέρουν τον Κυριάκο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα με ψηφίσουν γιατί με λένε Μητσοτάκη”, είπε ενώ αναφέρθηκε και στην αδερφή του, Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία, όπως είπε, διαφωνεί σε πολλά πράγματα όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία.
“Έχουμε καλή προσωπική σχέση όταν καθόμαστε στο οικογενειακό τραπέζι, αλλά έχουμε πολιτικές διαφωνίες για το πως βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχουμε την ίδια αντίληψη για το πως βλέπουμε το μέλλον της ΝΔ”, επεσήμανε, σημειώνοντας πως η ΝΔ είναι η μεγάλη αστική, φιλελεύθερη παράταξη, που όμως έχει πάρει διαζύγιο από κοινωνικά στρώματα. Επεσήμανε δε ότι “κλείσαμε το μάτι στις συντεχνίες, δεν πήραμε διαζύγιο από τον λαϊκισμό”.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν γίνεται μετά από τέσσερις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία να μην μπορεί να “καβατζάρει το 30%”. “Υπάρχει μεγάλη ομάδα πολιτών που μας έχει γυρίσει την πλάτη”, είπε και ξεκαθάρισε ότι ακόμη κι αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι υποψηφίους, εκείνος δεν θα κάνει πίσω. “Δεν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για να αποχωρήσω στη συνέχεια”, τόνισε.

Αντίθετα, “εγώ ενθαρρύνω όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους” και “μακάρι να γίνουν και debate”.
Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε πως “με εμένα πρόεδρο ΔΑΚΕ συνδικαλισμού όπως τον ξέρουμε, δε θα υπάρχει”, ενώ εξέφρασε την άποψη πως η ΝΔ πρέπει να φύγει από τα γραφεία της Συγγρού γιατί είναι μεγάλα και δεν μπορεί να τα συντηρήσει, αλλά δεν πρέπει να γυρίσει στη Ρηγίλλης.