ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Το “νέο”, το “παλιό” και η …κυβέρνηση!

 

Καλό …βόλι!

Ε, όταν διαφημίζεις το “νέο”, και, μάλιστα, “κόντρα” στο “παλιό”, το διεφθαρμένο κλπ. για το οποίο και ζήτησες την ψήφο του λαού, πρέπει και να το προβάλεις!

Αυτό έκανε και ο πρωθυπουργός. Έβαλε το “νέο” μέσα στην κυβέρνηση!

Ο λόγος για την Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία εκλέχθηκε βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα, ενώ το 2009 ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ της είχαν ανατεθεί καθήκοντα υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Επίσης, ο Μάρκος Μπόλαρης (βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ) το 2009 είχε οριστεί υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενώ τον Ιούνιο του 2011 ορίσθηκε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Και να σκεφτεί κανείς ότι και οι δύο ήταν μέλη της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, που μας οδήγησε στο πρώτο Μνημόνιο!!! Δεν υπαινισσόμαστε οτιδήποτε για τους δύο νέους υπουργούς. Απλώς, μας ξενίζει το γεγονός… του πως επιλέγουμε να …τελειώσουμε με το παλιό!!! (Και μνημονιακό!)

 

Χωριό που φαίνεται…

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, με ίδια την βασική δομή των λεγόμενων ‘μνημονιακών υπουργείων’.  Έτσι περιγράφουν τη νέα κυβέρνηση ομογενειακά έντυπα. Ο λαός λέει: “χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει”…

 

Μισό-μισό…

Περισσότερα από τα μισά στελέχη της τελευταίας σύνθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραμένουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ 17 υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί, αλλά και τέσσερις υφυπουργοί διατήρησαν ακριβώς τα ίδια χαρτοφυλάκια. Ε, οι υπόλοιποι…

 

Οι νέοι…

Ωστόσο υπάρχουν και εννέα νεοφώτιστοι που είναι ο Νίκος Φίλης στο υπουργείο Παιδείας ως υπουργός, ο Γ. Χουλιαράκης ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο Μάρκος Μπόλαρης ως αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι υφυπουργοί, Γιάννης Μπαλάφας (Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης), Αλέξης Χαρίτσης (Οικονομίας αρμόδιος για το ΕΣΠΑ), Θ. Τζάκρη (Οικονομίας αρμόδια για τη Βιομηχανία), ο Θεοδόσης Πελεγρίνης (υφυπουργός Παιδείας), ο Αναστάσιος Πετρόπουλος, (Εργασίας για θέματα κοινωνικής ασφάλισης) και ο Δημήτρης Καμμένος (Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων).

Σιδεροκέφαλοι…

 

Οι εξελθόντες

Εκτός κυβέρνησης έμειναν οι Γ.Πανούσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Π. Σγουρίδης, Τ. Κουράκης και Παναγιώτης Νικολούδης. Καλά, γι αυτούς κάναμε τις εκλογές, κ. Τσίπρα;  Αυτά κάποτε τα λύναμε με έναν απλό …ανασχηματισμό!