Πολιτισμικό Φόρουμ στο Δήμο Darebin Με συμμετοχή αντιπροσώπων των Συλλόγων που στεγάζονται στο Πολυεθνικό Πολυπολιτισμικό Κέντρο

Με συμμετοχή αντιπροσώπων των Συλλόγων που στεγάζονται στο Πολυεθνικό Πολυπολιτισμικό Κέντρο του Δήμου Darebin (Darebin Intercultural Centre) από την πολυεθνική κοινότητα της περιοχής, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, πρωινό Φόρουμ, όπου έγινε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή σκέψεων από τους συμμετάσχοντες για την οργάνωση περισσότερων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων γενικού ενδιαφέροντος και αξιοποίηση των προσφερόμενων από το Δήμο χώρων.

Από Ελληνικής πλευράς παραβρέθηκε η πρόεδρος και μέλη του Πολυεθνικού Συλλόγου Γυναικών, κ. Λένια Κυριάκου, και παρουσίασε ελληνικά τραγούδια η χορωδία «Παροικία».

Στην αρχή, οι οργανωτές με συντονίστρια την κ. Anna O’Brien, συζήτησαν προτάσεις και εισηγήσεις, οι οποίες αφού καταγράφηκαν, επεξεργάστηκαν σε εργαστήρια. Στη συνέχεια, έγινε ευρεία συζήτηση όπου προστέθηκαν και άλλες προτάσεις και εισηγήσεις, με τους υπεύθυνους να υπόσχονται ότι θα τις μελετήσουν, ώστε να καταρτίσουν το πρόγραμμα για τους επόμενους μήνες μέχρι τα Χριστούγεννα.

Στις δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται μαγειρική με πολυεθνικές γεύσεις, οργάνωση φεστιβάλ με δείγματα από τις κουλτούρες των διαφόρων εθνικοτήτων, ενημερωτικές ομιλίες με φλέγοντα κοινωνικά θέματα, εργαστήρια για εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, μαθήματα Αγγλικών, επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας, ημέρα Αρμονίας και άλλα πολλά.

Στην ομιλία της, η κ. Κυριάκου, ευχαρίστησε το Δήμο για τις ευκολίες και τη στήριξη που παρέχει στις πολυεθνικές ομάδες, ώστε να προωθούν τα έθιμα και τις παραδόσεις των τόπων προέλευσής τους. «Είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας, τη γλώσσα και τη θρησκεία μας, αλλά την ίδια ώρα αναγνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι οι συναντήσεις του Συλλόγου γίνονται κάθε πρώτη και τρίτη Δευτέρα κάθε μήνα στη διεύθυνση του Κέντρου, 59α Roseberry Avenue, Preston

Φυσικά, στόχος του Κέντρου είναι η πρακτική ανάμειξη των μελών και η περαιτέρω γνωριμία και αλληλοστήριξη, ώστε να μοιράζονται το όραμα του Δήμου που έχει πολυεθνικά χρώματα και κουλτούρα, χωρίς, βέβαια, να ξεχνούν τις ρίζες τους.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Darebin βρίσκεται σε στάδιο τελειοποίησης βιβλίου με συνεντεύξεις που περιγράφουν το ταξίδι των αφηγητών στη χώρα του Νότου και τα πρώτα τους χρόνια στους Αντίποδες.

Συμπάροικοι που επιθυμούν να λαμβάνουν μέρος στις συγκεντρώσεις του Συλλόγου μπορούν να τηλεφωνήσουν στην κ. Κυριάκου στον αριθμό 9842 5225, για περισσότερες πληροφορίες.

ΤΗΣ ΚΛΑΙΡΗΣ ΓΑΖΗ

Πηγή:Neoskosmos.com