Σφοδρή κακοκαιρία στην Κεφαλονιά: Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα – Κινδύνεψαν άνθρωποι

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται αυτή την ώρα η Κεφαλονιά. Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, δύο άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους.

Αυτή την ώρα το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα.

Η απροσδόκητη θεομηνία κατάφερε να ξεριζώσει δέντρα στο νησί, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε αρκετές περιοχές.

Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε οδηγούς από τα αυτοκίνητά τους ενώ προβλήματα υπάρχουν στις περισσότερες περιοχές του νησιού με τις κατολισθήσεις να έχουν κλείσει αρκετούς δρόμους.

Στην Πύλαρο, η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ πολλά προβλήματα υπάρχουν στον Καραβόμυλο, στον Κούταβο, στα Χελμάτα, ενώ κλειστή στη διέλευση οχημάτων όπως μάθαμε είναι και η Κρανιά.

Την κατάσταση επιβάρυνε ακόμα περισσότερο η διακοπή ρεύματος τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην Ιθάκη. Το ρεύμα επανήλθε στις επτά το απόγευμα στην Κεφαλονιά, οπότε σταμάτησε και η βροχή. Τα προβλήματα ωστόσο παραμένουν.
Δείτε εικόνες που ανέβασε στο Facebook η Eleni Hioni:

Η βροχή που πέφτει από το πρωί σε ολόκληρο το νησί είναι εντονότατη και σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Φαρακλάτων, το ύψος της βροχής 43,2 χιλιοστά στη μία το μεσημέρι, δηλαδή 43,2 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο! Φυσικά, με τους ρυθμούς της βροχής το συγκεκριμένο νούμερο αναμένεται να αυξηθεί.

Η θεομηνία κατάφερε να ξεριζώσει δέντρα στο νησί, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε αρκετές περιοχές.