Μεϊμαράκης: Απροετοίμαστος ο Τσίπρας πήγε στη Νέα Υόρκη

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη και ειδικότερα την δυσκολία του πρωθυπουργού να απαντήσει συγκεκριμένα για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε επίθεση.

Ο κ. Μεϊμαράκης, φθάνοντας το πρωί στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Όταν προσέρχεσαι να λάβεις μέρος σε διάλογο με τόσο μεγάλο ακροατήριο και εκπροσωπείς τη χώρα σου, οφείλεις να πας άρτια προετοιμασμένος, και δεν είναι κακό να έχεις ένα μεταφραστή για να κερδίσεις και χρόνο… και η μετάφραση σου δίνει αυτή τη δυνατότητα και την χρησιμοποιούν και πολλοί ξένοι ηγέτες.

Αλλά η σιγουριά που αισθάνεται κανείς πολλές φορές και σε επίπεδο αλαζονείας δεν σε αφήνει να δεις τις αδυναμίες και αντί να εκπέμψεις σιγουριά, εκπέμπεις αδυναμία. Εκπέμπεις ένα ύφος που δίνει την εντύπωση ότι αυτά που λες δεν τα πιστεύεις και δεν τιμάς τη χώρα που εκπροσωπείς. Φαίνεται έτσι πήγαινε και στις πολύωρες διαπραγματεύσεις, απροετοίμαστος. Πιστεύω ότι έχει περιθώρια βελτίωσης».

ΝΔ: Συκοφαντεί και υπονομεύει την χώρα

Ότι συκοφαντεί και υπονομεύει την χώρα κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του στο Ίδρυμα Κλίντον.

«Άλλη μια φορά δικαιωνόμαστε. Και μάλιστα πολύ γρήγορα.  Είναι πρωτοφανές. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός συκοφαντεί και υπονομεύει τη χώρα», αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

«Όταν μπροστά σε διεθνές ακροατήριο διακηρύσσει ότι “οι επενδυτές πρέπει να πληρώσουν κάτω από το τραπέζι” και ότι στην Ελλάδα ισχύουν “διεφθαρμένες σχέσεις”, τότε διαπράττει έγκλημα κατά της χώρας και των επενδύσεων.  Δεν φέρνει – διώχνει επενδύσεις.  Γιατί δεν θέλει επενδύσεις.  Δεν τις πιστεύει. Είναι θλιβερό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε