ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ:

“Good job”

Καλέ τόσα άρθρα. τόσες φωτογραφίες, τόσα αφιερώματα για ένα απλό “good job¨; Καλά τι πρωτότυπο είπε ο Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα; Εκατομμύρια Αμερικανοί λένε σε άλλα τόσα εκατομμύρια συμπολίτες τους κάθε φορά που θέλουν να δείξουν ότι τους παρακολουθούν: “good job”, για χιλιάδες πράγματα!

Αλλά βέβαια, όταν δεν έχεις προ διαφημισμένη κατ΄ιδίαν συνάντηση, όταν δεν σε σταματάει στο διάδρομο, έστω, για να σου πει: “Αλέξη, μπράβο, μια χαρά τα πήγες με τις μεταρρυθμίσεις”, αλλά επωφελείται από τη στιγμιαία συνάντηση για να σου υπενθυμίσει ότι: “χρειάζονται μεταρρυθμίσεις”,  τότε ναι, το “good job” πράγματι μπορείς μέχρι και να το προβάλεις… Σηματοδοτεί από την άσκοπη προκήρυξη πρόωρων εκλογών μέχρι και την εκλογική σου νίκη!

Οι δε εφημερίδες. έντυπες και ηλεκτρονικές, που αναζητούν μάταια αναγγελία επενδύσεων, εισροής κεφαλαίων ή έστω ρύθμιση του χρέους, εκλαμβάνουν και με το δίκιο τους το “good job” ως εύσημο οικονομικής ανάκαμψης της χώρας  και το προβάλλουν αναλόγως. Και μια και τρεις και χίλιες τρεις φορές.

Όσες φορές και να το προβάλουν, όμως, ούτε την αμηχανία του πρωθυπουργού μπροστά στους επενδυτές του Κλίντον ισοφαρίζει, ούτε  τη σύσταση του Ομπάμα στην προεδρική σύζυγο ότι “κέρδισε σε δύο εκλογές” αναβαθμίζει.

Παραμένει ένα απλό, καθημερινό δια πάσαν χρήση “good job”.