Χειραψία και ευχές από τον Μπαράκ Ομπάμα

Δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες συνάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Αρχικά στη δεξίωση που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν για τους ηγέτες που βρέθηκαν στη γενική συνέλευση του Οργανισμού και αργότερα στη δεξίωση του Αμερικανού προέδρου.
“Good job” είπε ο Μπαράκ Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα, χτυπώντας τον φιλικά στην πλάτη στο περιθώριο της δεξίωσης του Μπαν κι Μουν. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος σηκώθηκε από το τραπέζι του και κατευθύνθηκε σε εκείνο του Αλέξη Τσίπρα για να του δώσει συγχαρητήρια για τη δεύτερη νίκη του σε εκλογές μέσα σε λίγους μήνες, όπως είχε κάνει και από το τηλέφωνο.
Οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για σχεδόν τρία λεπτά λίγο αργότερα, αυτή τη φορά στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους επικεφαλής των αντιπροσωπειών. Το τετ α τετ Τσίπρα – Ομπάμα έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, με τους δυο άνδρες να μιλούν για την οικονομία, το χρέος ακόμη και για το Κυπριακό, σύμφωνα με το Mega.
Ο Μπαράκ Ομπάμα σύστησε τον Αλέξη Τσίπρα στη σύζυγό του Μισέλ ως τον άνθρωπο που έχει κερδίσει απανωτές εκλογές, πριν αφήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό για να προχωρήσει προς τους άλλους καλεσμένους του.

Πηγή:NewsIt.gr