Στην προεδρία της ΝΔ μέσω ομογένειας των ΗΠΑ;

Νέα Υόρκη.- Ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, φτάνει στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στο διήμερο συνέδριο για την Ελλάδα που διοργανώνεται στο Κογκρέσο, από την Ομάδα των Ελληνικών Θεμάτων. Είναι προγραμματισμένος να συμμετάσχει σε φόρουμ με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, το απόγευμα της 1η Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα του κ. Τζιτζικώστα περιλαμβάνει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο κι άλλες επαφές.

Αλλά δεν ήταν ο μόνος υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ που εκδήλωσε ενδιαφέρον για το συνέδριο του Κογκρέσου. Ελληνοαμερικανοί επέμειναν και πέτυχαν να καλεστεί ο έτερος υποψήφιος Κυριάκος Μητσοτάκης.  Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης  δεν θα περάσει, τελικά, τον Ατλαντικό. Πιθανότερη αιτία το γεγονός ότι τα μέλη της Βουλής ορκίζονται την Πέμπτη.

Μέχρι στιγμής, πάντως, και ενώ αναμένεται η απόφαση του Ευάγγελου Μείμαράκη, «παρών» στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε και ο Αδωνις Γεωργιάδης με αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνική δικτύωσης, το απόγευμα της Δευτέρας, με τις οποίες θέτει εαυτόν στη κρίση των στελεχών, των ψηφοφόρων και των φίλων του κόμματος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, πάντως, πως οι διεργασίες για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας φθάνουν μέχρι την Ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού…