Πωλείται 400 εκατ. η θρυλική βίλα του Πιερ Καρντέν

Το Palais Bulles  (Παλάτι των Φυσαλίδων), η θρυλική έπαυλη στις Κάννες, με τη μοναδική αρχιτεκτονική, όπου ο σχεδιαστής μόδας Πιερ Καρντέν διοργάνωνε θρυλικά πάρτι και επιδείξεις μόδας επί δύο δεκαετίες, πωλείται έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 93χρονος σήμερα Πιερ Καρντέν είχε αγοράσει το Palais Bulles σε δημοπρασία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μετά το θάνατο του Γάλλου βιομηχάνου που την είχε στην ιδιοκτησία του.

Επί των ημερών Καρντέν, το συγκρότημα των Καννών φιλοξένησε σταρ όπως οι Μαριόν Κοτιγιάρ, Ντακότα Φάνινγκ και Πιρς Μπρόσναν.

Η έπαυλη διαθέτει δέκα δωμάτια, τρεις πισίνες, εντυπωσιακούς κήπους και αμφιθέατρο που χωρά 500 άτομα με θέα στη Μεσόγειο.

Κατασκευάστηκε μεταξύ 1975 και 1989 από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα Antti Lovag που πέθανε πέρσι σε ηλικία 84 ετών. Έμπνευσή του είχαν αποτελέσει οι προϊστορικές σπηλιές και πουθενά στην έπαυλη δεν υπάρχουν γωνίες.

Μέχρι να βρεθεί αγοραστής που θα δώσει τα 400 εκατ. ευρώ, η βίλα διατίθεται και για ενοικίαση έναντι 1000 ευρώ το άτομο τη βραδιά ή 12.000 ευρώ για όλο το συγκρότημα.