Ένας Κένεντι σπάει τον κώδικα σιωπής της οικογένειας και αποκαλύπτει

Ουάσινγκτον

O Πάτρικ είναι γιος του γερουσιαστή Τεντ Κένεντι (αδελφού του προέδρου Τζον Κένεντι). Στα 48 του αποφάσισε να σπάσει κατά κάποιο τρόπο τον «κώδικα σιωπής» της μεγάλης αμερικανικής φαμίλιας και να μιλήσει ανοικτά για τους δαίμονες που κυνηγούσαν τον ίδιο, αλλά και άλλα μέλη της οικογένειας.

Τα έγραψε όλα στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες με τίτλο A common struggle (Μια κοινή μάχη). Εκεί μιλά για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ίδιος με το αλκοόλ, αλλά και τον τρόπο που οι Κένεντι φρόντιζαν να κρύβουν κάτω από το χαλί τα ζητήματα που θα μπορούσαν να αμαυρώσουν τη φήμη τους.

Ο ίδιος μίλησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, στο οποίο αναγνώρισε ότι αρκετά μέλη της οικογένειας δεν χάρηκαν ιδιαίτερα με τις αποκαλύψεις.

«Στόχος μου να δω πώς μπορούμε να κινηθούμε πέρα από το στίγμα και την ντροπή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πάτρικ είναι «στεγνός» τα τελευταία 5 χρόνια. Το έκοψε μαχαίρι τον Φεβρουάριο του 2009, όταν πέθανε ο πατέρας του.

Το 2011 αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή, ενώ στο βιβλίο διηγείται πώς έπινε ακόμα και στις συνεδριάσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων, όταν έριχνε τη βότκα σε μπουκάλι με νερό για να μην γίνει αντιληπτός.

Τα πάντα ήρθαν στο φως το 2006, όταν τράκαρε με το αυτοκίνητό του σχεδόν έξω από το Καπιτώλιο. Ήταν πολύ δύσκολο πλέον να κρύψει την εξάρτησή του.

O Πάτρικ Κένεντι πιστεύει ότι ο πατέρας του έπασχε από ένα είδος μετατραυματικού στρες από τις δολοφονίες των δύο αδελφών του: του προέδρου Τζον Κένεντι (1963) και του γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι (1968).

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS αποφεύγει να αποκαλέσει αλκοολικό τον πατέρα του: «Είχε πρόβλημα με το αλκοόλ. Ακόμα και τώρα δυσκολεύομαι να μιλήσω για αυτό. Είναι σαν να σπάω τον οικογενειακό κώδικα, αλλά τώρα πλέον είμαι εκτός οικογενειακής γραμμής.»

Newsroom ΔΟΛ