Διεθνής διάκριση 20χρονης Ελληνίδας φοιτήτριας σε διαγωνισμό του ΟΗΕ Με ρίζες και στη … Μελβούρνη

Ιδιαίτερα περήφανη δηλώνει ότι αισθάνεται η Χιώτισσα, Ελένη Μερεού, για τη σημαντική της διάκριση αφού έλαβε μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό του ΟΗΕ και διακρίθηκε ανάμεσα σε 3.500 συμμετέχοντες από 145 χώρες.

Η Ελένη Μερεού μιλά στον ΟΗΕ για την ανεργία των νέων

Η Ελένη Μερεού μιλά στον ΟΗΕ για την ανεργία των νέων

Έτσι βρέθηκε στην Έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπου και μίλησε με θέμα την ανεργία στις τάξεις των νέων.

Η Ελένη Μερεού έχει και… αυστραλιανή ρίζα, αφού η μητέρα της Στέλλα γεννήθηκε στη Μελβούρνη, την οποία και εγκατέλειψε για να εγκατασταθεί μόνιμα στη Χίο όπου δημιούργησε δική της οικογένεια.

Η Ελένη Μερεού επισκέφθηκε την Αυστραλία και, όπως δηλώνει στο “Νέο Κόσμο”, τής άρεσε και θα ήθελε να την επισκεφθεί ξανά όταν ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Το νεαρό της ηλικίας της δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την Ελένη Μερεού, ώστε να διεκδικήσει μία διάκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του ΟΗΕ με θέμα την “αειφόρο ανάπτυξη εμπλουτισμένη μέσα από την πολιτισμική και γλωσσική πολυμορφία”.

Η 20χρονη φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά με καταγωγή από τη Βέσσα της Χίου, κατάφερε να διακριθεί στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ανάμεσα σε 3.500 συμμετέχοντες από 145 χώρες.

Από την Ελλάδα ήταν η μόνη που δήλωσε συμμετοχή.

«Είδα την ανακοίνωση και δεδομένου ότι έχω μεγάλο ενδιαφέρον για το περιβάλλον αποφάσισα να λάβω μέρος στο διαγωνισμό» είπε στο “Νέο Κόσμο”.

«Μού άρεσε το θέμα, το βρήκα ενδιαφέρον κι έτσι ξεκίνησα να γράφω το δοκίμιο που απαιτούνταν. Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένη διότι πιστεύω ότι θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία», ανέφερε η ίδια.

Το δοκίμιό της, στην αγγλική γλώσσα, ήταν περίπου 2.000 λέξεις.

«Προσπάθησα να αναλύσω γιατί επιβάλλεται να προστατεύσουμε το περιβάλλον και για τις επόμενες γενιές υπερασπιζόμενη την αειφόρο ανάπτυξη αλλά και την πολιτισμική και γλωσσική πολυμορφία» μας λέει.

Η Ελένη αισθάνθηκε συγκίνηση αλλά και υπερηφάνεια για την διάκριση της που περιελάμβανε και ένα ταξίδι στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Εκεί έγινε η επίσημη βράβευσή της για το δοκίμιο της αλλά έκανε και μια ομιλία για το θέμα της ανεργίας των νέων εντός του Αρχηγείου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.