Η μάχη των Ελληνικών χάνεται στην Αυστραλία και απαιτείται άμεση δράση για να μη χαθεί οριστικά

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Λίγο παραπάνω από δύο εκατοντάδες είναι οι μαθητές και μαθήτριες που παίρνουν μέρος στις φετινές εξετάσεις Ελληνικών του VCE. Επίσης, υπολογίζεται ότι το 10% περίπου των μαθητών αυτών είναι από οικογένειες που έφτασαν στη Βικτώρια από την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα της κρίσης.

Και μόνο από τα στοιχεία αυτά, προκύπτει, πέραν αμφιβολίας, ότι η μάχη των Ελληνικών χάνεται και απαιτείται άμεση δράση για να μη χαθεί οριστικά και αμετάκλητα.

Μία παροικία δεκάδων χιλιάδων ατόμων ελληνικής καταγωγής, “εμπλουτισμένης” με δεκάδες παροικιακούς πολιτιστικούς οργανισμούς, με 40 περίπου ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ελληνικής γλώσσας, με μια σειρά επιτυχημένων πολιτιστικών Φεστιβάλ, αλλά και με έναν ολόκληρο μήνα, τον Μάρτιο, αφιερωμένο στην ελληνική γλώσσα, δεν κατάφερε να προωθήσει την ελληνική γλώσσα.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε ένα επιτυχημένο Σεμινάριο, αφιερωμένο στις φετινές εξετάσεις του VCE, που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νέων Ελληνικών Βικτώριας. Το διαρκείας 90 λεπτών Σεμινάριο παρακολούθησαν δεκάδες μαθητές και μαθήτριες, αλλά λίγοι μόνο εκπαιδευτικοί των ελληνικών σχολείων της παροικίας.

Η αίθουσα του Πανεπιστημίου Μελβούρνης “ηλεκτρίστηκε” σε αρκετές περιπτώσεις. Πολλοί μαθητές και γονείς, με τους οποίους επικοινώνησε ο “Νέος Κόσμος”, δήλωσαν ανήσυχοι για το κατά πόσο η -όπως αναμένεται- άριστη απόδοση των νεοαφιχθέντων Ελλήνων μαθητών θα αυξήσει τον μέσο όρο της βαθμολογίας – κάτι που, ίσως, δυσκολέψει πολλούς μαθητές να πετύχουν ικανοποιητική βαθμολογία που θα συμπληρώσει τον τελικό βαθμό τους για την εισαγωγή τους στο πανεπιστημιακό ίδρυμα που επιθυμούν.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Γκιντίδης, μαζί με τις εκπαιδευτικούς, Μαρία Χαραλάμπους και Διονυσία Διακοδημητρίου, παρουσίασαν αναλυτικά στους συμμετέχοντες τις πτυχές των εξετάσεων των Ελληνικών στο επίπεδο του VCE. Οι προφορικές εξετάσεις ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα του Οκτώβρη και οι γραπτές θα γίνουν τον Νοέμβριο.

Πηγή:Neoskosmos.com