Παρουσία Φίλη χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος

Αθήνα

Παρουσία Φίλη χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος

Παρουσία πολλών αρχιερέων, κληρικών, του νέου υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη και πλήθους κόσμου χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος.

«Αντί άλλων λόγων, υποσχέσεων και διαβεβαιώσεων το ταπεινοφρονείν δέομαι», τόνισε πριν γονατίσει ενώπιον του ιερού βήματος του ναού ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, είπε προς το μητροπολίτη Κεφαλληνίας πως αναλαμβάνει μια «σπουδαία μητρόπολη» σε μια «δύσκολη εποχή», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στη θεολογική όσο και στην επιστημονική του επάρκεια, αλλά και στην προσφορά του στο χώρο της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισήμανε, επίσης, ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει παγιδευτεί και δεν έχει περιοριστεί μόνο στο στενό αγιαστικό της έργο. Βέβαια αυτό είναι το Α και το Ω, αλλά δεν εγκλωβίζεται μόνο σε αυτό. Το έργο αυτό επεκτείνεται και στην εξυπηρέτηση όλων των πτυχών των αναγκών των ανθρώπων. Ο Κύριος, άλλωστε, έλεγε να αγαπήσεις τον Θεό με όλη σου τη δύναμη και το συνάνθρωπό σου σαν τον εαυτό σου».

Παράλληλα, μίλησε και για την αξία της συνεργασίας: «Εμείς σαν Εκκλησία να συνεργαστούμε με την Πολιτεία, για να δούμε πού ακριβώς μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και πού μπορούμε να μειώσουμε τις αδυναμίες μας και έτσι όλοι μαζί να προχωρήσουμε και να παλέψουμε για αυτόν τον κόσμο».

Επιπρόσθετα, τόνισε για μία ακόμη φορά ότι «η πατρίδα κινδυνεύει, οι αξίες χάνονται, η ιστορία παραγράφεται. Δυσκολίες έρχονται από διάφορα μέρη. Θα έρθουν ακόμα περισσότερες, πρέπει να βρούμε κουράγιο».

Την Κυριακή θα τελεστεί στον Άγιο Διονύσιο η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ