Ελληνο-αυστραλή βραβεύτηκε με το μετάλλιο προσφοράς στα κοινά

Αυστραλία.

Η ομογενής Τίνα Καλλιφειδά κατά την βράβευσή της

Η ομογενής Τίνα Καλλιφειδά κατά την βράβευσή της

Κάθε φορά που κάποιο ελληνικό όνομα εμφανίζεται στην λίστα των τιμώμενων προσώπων στα γενέθλια της βασίλισσας, η τιμή μοιάζει να αντανακλάται σε όλα τα μέλη ελληνο-αυστραλιανής παροικίας. Πολύ περισσότερο δε που η Τίνα Καλλιφειδά, η οποία βραβεύτηκε με το μετάλλιο προσφοράς στα κοινά (Public Service Medal), επιτελεί ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την ευρύτερη κοινωνία της Βικτώριας.

Τα τελευταία 16 χρόνια, η Τίνα Καλλιφειδά συμβάλλει στο έργο της Αστυνομίας της Βικτώριας προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στα θύματα εγκληματικών ενεργειών. Προσφέροντας πρακτική και ψυχολογική υποστήριξη, καθώς και καθοδήγηση σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, η συμπάροικος έχει καταφέρει να κάνει την διαφορά, αλλάζοντας προς το καλύτερο την ζωή των ανθρώπων που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Παράλληλα, χάρη στην σημαντική της εμπειρία, έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα εσωτερικό σύστημα παραπομπής υποθέσεων που επιτρέπει στην αστυνομία, αφ’ ενός μεν, να βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων, των μαρτύρων εγκλημάτων και της ευρύτερης κοινωνίας, αφ’ ετέρου δε, να συμβάλλει στον καλύτερο σωφρονισμό των θυτών, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι υποστήριξη των θυμάτων, εκτός από πράξη συμπόνοιας, αποτελεί και ένα δραστικό μέτρο πρόληψης της εγκληματικότητας σε ευρύτερο πλαίσιο.