Ο Βασ. Ματαράγκας νέος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ : Oct 11, 2015 @ 20:05 E

Ο Πολ Κοτρώτσος αποτελεί παρελθόν για το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες νέος πρόεδρος εξελέγη ο Βασ. Ματαράγκας. Ο Βασ. Ματαράγκας είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Ιλινόι (Σικάγο)

Οι πληροφορίες που φτάνουν από την Ουάσιγκτον, όπου στο Capital Hilton πραγματοποιήθηκε το  Συνέδριο και εκλογές, στις 9-10-11 Οκτωβρίου 2015 του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, είναι συγκεχυμένες και λόγω της απόστασης και λόγω της διαφοράς της ώρας δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν. Γι αυτό και τις μεταφέρουμε ως πληροφορίες και με κάθε επιφύλαξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Συνέδριο (το πρώτο που έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια, από το 2010 όταν ανέλαβε την προεδρία ο απελθών Πολ Κοτρώτσιος) δεν παρέστησαν οι Ομοσπονδίες Νέας Υόρκης, Νέας Αγγλίας και Β. Καλιφόρνιας, ενώ αντίθετα 16 άλλες Ομοσπονδίες έδωσαν το “παρόν”.

Θέμα ταμειακής ενημερότητας τέθηκε πάντως,  για μία σειρά από τις Ομοσπονδίες αυτές.

Ο κ. Ματαράγκας “επιστρατεύθηκε” ως κοινά αποδεκτός προκειμένου να απομακρυνθεί ο κ. Κοτρώτσιος τον οποίο εγκαλούν για στασιμότητα και αδράνεια όλα αυτά τα χρόνια.

Μάλιστα, σε επιστολή που απέστειλε στον κ. Κοτσώτσιο  ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Β. Καλιφόρνιας Θόδωρος Λαλιώτης,   λίγες μέρες πριν το Συνέδριο,  εισηγείται «…αντί της εκλογής νέων αξιωματούχων στο Συνέδριο, να περάσει ψήφισμα για την διάλυση του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου». Παράλληλα, όπως επισημαίνει στην ίδια ηλεκτρονική επιστολή, που απέστειλε σε όλα τα μέλη του Ε.Ε.Σ., εισηγείται ψήφισμα με το οποίο θα καλούνται «νέοι άνθρωποι (κανένας από τα νυν μέλη) να ενωθούν και να σχηματίσουν μία οργάνωση με μια νέα αποστολή».

“Στην ίδια πάντα επιστολή του (ολόκληρη στα αγγλικά δημοσιεύεται κατωτέρω) ο Θόδωρος Λαλιώτης προτείνει η νέα οργάνωση να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες της Αμερικής (και όχι μόνο Ομοσπονδίες), με κύρια αποστολή την προστασία των δικαιωμάτων τους και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ελληνοαμερικανών, σε σχέση με τα συμφέροντά μας στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα –τονίζει- αλλάζει ραγδαία και δεν έχουμε καμία οργανωμένη εκπροσώπηση για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά μας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής Παιδείας των παιδιών μας εδώ στις ΗΠΑ».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην επιστολή Λαλιώτη, απάντησε απορριπτικά ο Πολ Κοτρώτσιος ενώ υπήρξαν και άλλες επιστολής συμπαράστασης στις απόψεις του κ. Λαλιώτη.

Η άποψη της αναμόρφωσης εκ βάθρων του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου διατυπώθηκε και εν Συνεδρίω από πολλούς συνέδρους-ομιλητές. Μάλιστα  ο νεοεκλεγείς πρόεδρος βασ. Ματαράγκας, φέρεται ως εμφορούμενος από τις ίδιες περί ριζικής αλλαγής ιδέες.

ΣΗΜ. ΡΗΡ: Ζητάμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας γιατί αρχικά είχαμε αναφέρει ότι το Συνέδριο του ΕΕΣ θα πραγματοποιείτο στη  Δυτική  Φλόριδα (Κληαργουότερ) όπως και είχε προσδιοριστεί. Πριν δύο μήνες, όμως, άλλαξε ο τόπος διεξαγωγής και πραγματοποιήθηκε τελικά στην Ουάσιγκτον (Capital Hilton).