Απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης. Η United Airlines εγκαινιάζει καθημερινά δρομολόγια από το Μάιο του 2016

Η United Airlines ανακοίνωσε την έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας και μετά τη σχετική αδειοδότηση, οι πτήσεις θα εκτελούνται καθημερινά, κατά την περίοδο 26 Μαΐου-6 Οκτωβρίου 2016 (προς ΗΠΑ, στις συγκεκριμένες ημερομηνίες), συνδέοντας το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ της Νέας Υόρκης, το οποίο αποτελεί έναν από τους κεντρικούς τερματικούς σταθμούς (hub) της United στις ΗΠΑ.UNITED AIRLINES

Πιο συγκεκριμένα, η πτήση UA125 Αθήνα, Νέα Υόρκη, Απευθείας,  αναχωρεί καθημερινά από την Αθήνα στις 12:30 μ.μ. και θα φτάνει στην Νέα Υόρκη στις 4:30 μ.μ. της ίδιας ημέρας.  Η πτήσης της επιστροφής, με κωδικό UA124, θα ξεκινά από τη Νέα Υόρκη κάθε ημέρα στις 5:40 μ.μ., και θα προσγειώνεται στην Αθήνα στις 10:30 π.μ. της επόμενης ημέρας (όλες οι αναχωρήσεις/αφίξεις σε τοπική ώρα).  Ο συνολικός χρόνος πτήσης προς Νέα Υόρκη θα είναι 11 ώρες και προς Αθήνα 9 ώρες και 50 λεπτά.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται με αεροσκάφη τύπου Boeing 767-300, συνολικής χωρητικότητας 214 θέσεων, 30 θέσεις-κρεβάτια στη United BusinessFirst και 184 θέσεις στη United Economy, μεταξύ των οποίων και 49 θέσεις Economy Plus με περισσότερο ελεύθερο χώρο για τον επιβάτη και μεγαλύτερη απόσταση από το μπροστινό κάθισμα.

Ο κ. Marcel Fuchs, Managing Director Sales, Mainland Europe της United, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε χαρούμενοι που το επόμενο καλοκαίρι επιστρέφουμε στην ελληνική αγορά με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες της United θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να μεταβαίνουν απευθείας στη Νέα Υόρκη, αλλά και να συνεχίζουν προς πολλούς διαφορετικούς προορισμούς στη Νότια και Βόρεια Αμερική, δεδομένου ότι το αεροδρόμιο Νιούαρκ αποτελεί τον κεντρικό τερματικό σταθμό της εταιρείας στην ανατολική ακτή».

Βολικές πτήσεις προς άλλους προορισμούς

Οι πτήσεις από την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί ώστε να διευκολύνουν όσους επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλους προορισμούς, σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Πιο συγκεκριμένα, η United εκτελεί δρομολόγια από το αεροδρόμιο Νιούαρκ της Νέας Υόρκης προς περισσότερους από 300 προορισμούς στη Βόρεια, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική, καθώς και την Καραϊβική, με τις απευθείας πτήσεις να υπερβαίνουν τις 100.

Ο κεντρικός τερματικός σταθμός της United στο αεροδρόμιο Νιούαρκ είναι το μεγαλύτερο Hub στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης. Απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από το κέντρο του Μανχάταν με το οποίο συνδέεται με πολλά και διαφορετικά μέσα μεταφοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γραμμή AirTrain συνδέει το Νιούαρκ με το σιδηροδρομικό σταθμό Penn Station, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν, σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Προϊόντα και υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των πτήσεων

Οι επιβάτες που θα επιλέξουν τη BusinessFirst θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου της United. Η πλάτη των καθισμάτων της BusinessFirst μπορεί να πέσει εντελώς ώστε να διαμορφωθεί ένα απολύτως επίπεδο κρεβάτι μήκους 190 εκατοστών. Παράλληλα, οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους σύστημα προσωπικής ψυχαγωγίας on-demand, με οθόνη αφής 39 εκατοστών, πρίζα για τη φόρτιση λάπτοπ, θύρες USB, ακουστικά noise-reduction, amenity kits με προϊόντα περιποίησης Cowshed, σκεπάσματα τύπου παπλώματος (duvet) και γεύμα πολλών πιάτων με δωρεάν προσφορά κρασιού.

Στους επιβάτες της United Economy προσφέρεται δωρεάν γεύμα, αναψυκτικά, χυμοί, μπύρα, κρασί, τσάι και καφές.  Τα καθίσματα διαθέτουν ρυθμιζόμενο προσκέφαλο ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στο προσωπικό τους σύστημα ψυχαγωγίας (οθόνης 22,8 εκατοστών, τοποθετημένη στην πλάτη του μπροστινού καθίσματος).

Τέλος, οι επιβάτες της United Economy Plus έχουν στη διάθεσή τους 10 εκατοστά περισσότερο χώρο για τα πόδια τους, ενώ το γεγονός ότι τα καθίσματα βρίσκονται στο μπροστινό μέρος της Οικονομικής θέσης, τους δίνει το πρόσθετο πλεονέκτημα της εύκολης εξόδου από το αεροσκάφος, αμέσως μετά την προσγείωση.

Οι πελάτες της United στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν την κράτησή τους μέσω της ιστοσελίδας united.com, του τμήματος κρατήσεων της United (τηλέφωνο 00-800-441-4-3592) ή του ταξιδιωτικού τους γραφείου. Σημειώνεται ότι η United εκτελούσε απευθείας δρομολόγια από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη/Νιούαρκ και κατά την περίοδο 2007 έως 2011.