Ντάισελμπλουμ: Η Ευρώπη εξέρχεται της κρίσης

ντάισελμπλουμ

«Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει στην Ευρώπη» είναι το μήνυμα του προέδρου του Eurogroup.

Στην ανάγκη θωράκισης της Ευρωζώνης απέναντι στους οικονομικούς τριγμούς αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Χρειάζεται λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση. Έχει ασκηθεί έντονη κριτική κατά καιρούς για τον τρόπο που λειτουργεί το ευρώ και η νομισματική ένωση, από τότε που ξεκίνησε η νομισματική ενοποίηση κάνουμε διορθώσεις, την ενδυναμώνουμε και έτσι πιστεύω πως αυτή τη στιγμή μπαίνουμε σε μια νέα φάση», σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ και προσέθεσε:

«Στην παρούσα φάση αυτό που προέχει στην ευρωζώνη είναι η σταθερότητα και η διεύρυνση των οικονομικών και πολιτικών προοπτικών, την σημασία των οποίων κατέδειξε η μεταβλητότητα που επικράτησε το καλοκαίρι στην Ελλάδα πριν την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα»

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε: «Η Ευρώπη εξέρχεται της κρίσης. Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει σε όλες τις χώρες πλην μίας, ενώ επιταχύνεται και διευρύνεται. Πιστεύω πως πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το στάδιο για να θωρακιστούμε ακόμα περισσότερο έναντι των κρίσεων (…)Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να επεκτείνουμε και να ολοκληρώσουμε την τραπεζική ενοποίηση, να δημιουργήσουμε μια ένωση κεφαλαιαγορών που θα διαφοροποιεί τον τρόπο χρηματοδότησης των οικονομιών και να προωθήσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν ακόμα πιο ανταγωνιστική την οικονομία μας».