Ο πίνακας Ελληνα καλλιτέχνη για το προσφυγικό, εξώφυλλο στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung

Καθώς ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία μαίνεται και χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά φτάνουν στην Ελλάδα αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής, ο ζωγράφος Στέλιος Φαϊτάκης φιλοτέχνησε έναν πίνακα για την προσφυγική κρίση, με τίτλο «The New Wave» («Το Νέο Κύμα»).

The new wave

Mαζί με την γκαλερί The Breeder δημιούργησαν στη συνέχεια ένα πολλαπλό έργο , το “The New Wave, 2015, inkjet. Πρόκειται για μια  εκτύπωση σε αρχειακό ματ χαρτί, 27×20 cm  η οποιά διατίθεται σε 250 αντίτυπα, υπογεγραμμένα απο τον καλλιτέχνη.Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα δοθούν στον Ερυθρό Σταυρό, για την περίθαλψη των Σύριων προσφύγων που φτάνουν καθημερινά στο νησί.

Η τέχνη του Φαϊτάκη, με επιρροές από τη μεξικάνικη τοιχογραφία, τη βυζαντινή θρησκευτική εικονογραφία και την ιαπωνική τέχνη μεταξύ άλλων, συζητιέται διεθνώς. Ο Στέλιος Φαϊτάκης ξεκίνησε ως graffiti artist, σχεδιάζοντας αγίους που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες. Εξελίσσεται σε έναν από τους πιο συνειδητοποιημένους και πολιτικά σκεπτόμενους Έλληνες καλλιτέχνες της γενιάς μας. Το «The New Wave» αναμένεται να γίνει το εξώφυλλο του τεύχους 46 (Νοεμβρίου) του περιοδικού της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Άλλα έργα του καλλιτέχνη

Imposition Symphony

Εικόνες από http://thebreedersystem.com/artists/stelios-faitakis-artist-page/

Πηγή:ioefimerida.gr