Σοκάρουν οι εικόνες με τα νεκρά προσφυγόπουλα στη Λέσβο

Τις δραματικές εικόνες με τα νεκρά παιδάκια που ανασύρθηκαν στη Λέσβο μετά τη χθεσινή ναυτική τραγωδία στο νησί κατέγραψε η κάμερα του Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα ναυτική τραγωδία στη Λέσβο σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαιναν 39 πρόσφυγες, και μάλιστα την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό.

Ο χειριστής του δουλεμπορικού πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς (κράτηση κύριων μηχανών και αναπόδηση) όταν άκουσε τις προειδοποιήσεις των ανδρών του Λιμενικού, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση των δύο σκαφών. Στη συνέχεια, δεδομένης της ταχύτητας και της άσχημης κατάστασής του, το ξύλινο σκάφος βυθίστηκε, ενώ οι επιβαίνοντες σε αυτό έπεσαν στη θάλασσα.

Ναυάγιο - Λέσβος - Πρόσφυγες - νεκροί

Στο ξύλινο σκάφος επέβαιναν 39 πρόσφυγες εκ των οποίων οι 31 διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν ασφαλώς στο λιμένα της Μήθυμνας, ενώ 8 αγνοούνταν στα νερά του Αιγαίου. Κατόπιν εντοπίστηκαν δυστυχώς νεκρά 1 βρέφος, 2 παιδιά και 1 γυναίκα που συγκαταλέγονταν στους αγνοούμενους, ενώ λίγο αργότερα, στο κουφάρι του δουλεμπορικού που μεταφέρθηκε ημιβυθισμένο στο λιμάνι, εντοπίστηκαν εγκλωβισμένοι – κι αυτοί νεκροί – 1 παιδί, 1 γυναίκα και 1 άνδρας.

Ναυάγιο - Λέσβος - Πρόσφυγες - νεκροί Ναυάγιο - Λέσβος - Πρόσφυγες - νεκροί

Ανάλογη τραγική κατάληξη είχε χθες το απόγευμα και η αναζήτηση τριών προσφύγων που αγνοούνταν στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Κόρακα της Λέσβου, καθώς το βρέφος, ένα μικρό κορίτσι και η γυναίκα που αναζητούνταν εντοπίστηκαν επίσης νεκροί.

Τα παιδιά και η γυναίκα επέβαιναν, μαζί με άλλους 21 πρόσφυγες, σε λέμβο που αναποδογύρισε. Οι υπόλοιποι διεσώθησαν απο τουρκική ακταιωρό, ενώ για τους τρεις σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ναυάγιο - Λέσβος - Πρόσφυγες - νεκροί

Έτσι, μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, στην θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, έχασαν την ζωή τους 2 βρέφη, 4 παιδιά, 3 γυναίκες και 1 άνδρας.

Ναυάγιο - Λέσβος - Πρόσφυγες - νεκροί Ναυάγιο - Λέσβος - Πρόσφυγες - νεκροί