Επιστρέφουν στην Αθήνα η Ντέλια Βελκουλέσκου και η Τρόϊκα!

Στην απόφαση για μετάβαση της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα φέρεται να έχει προχωρήσει η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μάλιστα, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, μαζί με την αποστολή του ΔΝΤ, της οποίας ηγείται η Ντέλια Βελκουλέσκου, αναμένεται να μεταβούν στην Αθήνα και οι επικεφαλής των υπόλοιπων Θεσμών.

Πληροφορίες που επικαλείται ο ανταποκριτής του Mega Μιχάλης Ιγνατίου αναφέρουν επίσης ότι οι αξιωματούχοι του Ταμείου βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή και η Κριστίν Λαγκάρντ επικοινωνεί συχνά με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λου. Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για “ταύτιση απόψεων” μεταξύ των δύο όσον αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και το έχουν καταστήσει σαφές τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στους Ευρωπαίους εταίρους. Η Ουάσινγκτον έχει τονίσει πως στηρίζει τις θέσεις του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία δεν αποδεικνύεται προς το παρόν.