Ολυμπιακός – Δυναμό 2-1 με ανατροπή!

Στο δρόμο της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης συνεχίζει ο Ολυμπιακός, που ανέτρεψε το 0-1 του α΄ημιχρόνου και με δύο γκόλ του Πάρντο κέρδισε τελικά τη Δυναμό Ζάγκρεμπ με 2-1 για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά, και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 7′ με το σουτ του Φορτούνη που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 15′ η κεφαλιά του Ερνάνι πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Εντουάρντο.

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, στην πρώτη της τελική προσπάθεια, η Ντιναμό κατάφερε στο 21′ να “παγώσει” το Καραϊσκάκη με την κεφαλιά του Χότζιτς, μετά από σέντρα του Πίβαριτς από τα αριστερά. 0-1.

Οι Πειραιώτες ανέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα, με τους Κροάτες όμως να αμύνονται σωστά και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ τους.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε βελτιωμένος και πιο “ψυχωμένος”, και ήδη στο 51′ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Ιντέγε κέρδισε το πέναλτι από τον Γκονσάλο, όμως ο Φορτούνης δεν κατάφερε να νικήσει τον Εντουάρντο από την άσπρη βούλα, ενώ στην επαναφορά της μπάλας την έστειλε ψηλά άουτ.

Όμως οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν το έβαλαν κάτω και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο 65′, όταν μετά από ασίστ του Ιντέγε ο Πάρντο, που είχε περάσει σαν αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα, νίκησε τον Εντουάρντο για το 1-1.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν πλέον το ψυχολογικό πλεονέκτημα, ενώ στο 79′ απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο (εκ των κορυφαίων του παιχνιδιού) Πίβαριτς. Ο Μάρκο Σίλβα επιχείρησε να εκμεταλλευθεί το πλεονέκτημα αυτό περνώντας στο παιχνίδι τον Φινμπόγκασον αντί του Κασάμι.

Όμως δεν ήταν ο Φινμπόγκασον, αλλά και πάλι ο Πάρντο που λύτρωσε τον Ολυμπιακό στο 89′! Μετά από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της κροατικής άμυνας, ο Πάρντο από πλάγια θέση πλάσαρε ωραία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας τη νίκη στους Πειραιώτες.

 

Στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Αρσεναλ και θέλει τη ρεβάνς για την ήττα στην αγγλική πρωτεύουσα.