Αναγνωρίζει την πατρότητα της Ιδέας για τη Γλώσσα ο κ. Κόκκινος

 ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Με ανάρτησή του στο Facebook, αργά τη νύκτα, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος αποκατέστησε την αλήθεια σε ό,τι αφορά την πατρότητα της ιδέας και την δραστηριότητα των πρωτοβουλιών για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.
Έγραψε:

Μιά πρωτοβουλία που γέννησε η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας! Ο απερχόμενος Πρόεδρός της Jannis Korinthios μύησε τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Ομσπονδίας σε κάθε του θητεία, μύησε και εμένα τον ίδιο! Η ημέρα της Ελληνοφωνίας έχει εμπνευστή νησιώτη, κυκλαδίτη, κάτοικο Νεαπόλεως Ιταλίας και ονομάζεται Ιωάννης Κορίνθιος!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ Γιάννη απ´ όλους μας!

Μιχάλης Κόκκινος β’

 Στο μήνυμα του κ. Κόκκινου απάντησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας, Γιάννης Κορίνθιος με δική του ανάρτηση:
Έγραψε:
Jannis Korinthios Είμαστε συνοδίτες σε αυτήν την προσπάθεια, Κύριε Γενικέ, που πρέπει να τελεσφορήσει και να αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς. Περιμένω να γιορτάσουμε σύντομα στην Αθήνα και στην Ιταλία το προεδρικό διάταγμα. Εύχομαι όσοι θα πάρουν τα ηνία της Ομοσπονδίας σε ένα μήνα να συνεχίσουν αυτόν τον ωραίο αγώνα. Μετά 25 χρόνια στην πρώτη γραμμή της Ομογένειας παραδίδω τη σκυτάλη με εμπιστοσύνη και αισιοδοξία στους νεώτερους. Ευτυχής για όσα έζησα σε αυτήν την μακρά θητεία μου στην ηγεσία πρώτα της Ελληνικής Κοινότητας Νάπολης και Καμπανίας και τα τελευταία 6 χρόνια στην ηγεσία της δευτεροβάθμιου ομογενειακού φορέα της Ιταλίας. Τόπο στα νιάτα!

ΡΗΡ: Το πρωϊ θα δημοσιεύσουμε αποκλειστική συνέντευξη του κ. Γιάννη Κορίνθιου στην Panhellenic Post.