ΥΦΥΠΕΞ Γιαν. Αμανατίδης: Μεγάλη δύναμη του Ελληνισμού η Ομογένεια

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Το εγκώμιο της ομογένειας έπλεξε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας το Σάββατο στο 9ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία και Ανάπτυξη» που έγινε στη Θεσσαλονίκη (7 Νοεμβρίου 2015).

Αναφερόμενος στον ιδιαίτερο και πολυ-σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Έλληνες Ομογενείς στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, ο κ. Αμανατίδης τους χαρακτήρισε “μεγάλη δύναμη του Ελληνισμού”, τόσο υπό τη συντονισμένη και συλλογική μορφή δράσης των μικτών επιμελητηρίων και των Ομογενών επιχειρηματιών, όσο και σε ατομικό επίπεδο καταναλωτών, έχει διαχρονικά αποδεχθεί αξιόπιστη ασφαλιστική δικλείδα για τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό, όπως είπε χαρακτηριστικά..

Οι Ομογενείς μας, πρόσθεσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, “εισάγοντας, προωθώντας, διανέμοντας, καταναλώνοντας και διαδίδοντας τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες στις χώρες διαμονής τους, προάγουν και αναπαράγουν τη μεσογειακή διατροφή και, ιδιαίτερα, τον ελληνικό τρόπο ζωής. Κατά αυτόν τον τρόπο, μέσα από τις παραδοσιακές μας πρακτικές, τα ήθη και έθιμα της Ελλάδας που αντανακλώνται στην ποικιλία και την ποιότητα των εξαγώγιμων προϊόντων μας, οι ξένοι λαοί έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τη χώρα μας”. Ακολούθως ο κ. Αμανατίδης επεσήμανε ότι “ο Ελληνισμός της Διασποράς (sic) αποτελεί σημείο αναφοράς και για τον έτερο οικονομικό κλάδο που εξετάζουμε σήμερα και ο οποίος έχει εξίσου καταλυτική σημασία για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά και για την ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας, τον τουρισμό”.

Σε άλλο σημείο της ομολίας του ο κ. Αμανατίδης επεσήμανε ότι Οι Ομογενείς μας, “αποτελούν τη σταθερή βάση, πάνω στην οποία ακουμπούν οι προσπάθειές μας για την προώθηση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό. Η προσέλκυση ξένων τουριστών ξεκινά από τους απανταχού Έλληνες, οι οποίοι, διακατεχόμενοι από αισθήματα αγάπης και διάθεσης προσφοράς προς την Πατρίδα, «διαφημίζουν» τη χώρα μας, ανιδιοτελώς και επί μονίμου βάσης, στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα αποτελούν, φυσικά, και οι ίδιοι σημαντικό μέρος του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα”, κατέληξε.

Η Ελλάδα, πέραν της φυσικής της ομορφιάς και του πολιτιστικού της πλούτου της που δίκαια την κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών, προσφέρει στους επισκέπτες της ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και εναλλακτικών μορφών ψυχαγωγίας για την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται, ασφαλώς, και ο θρησκευτικός τουρισμός. Αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας,το πλήθος των θρησκευτικών μνημείων και χώρων λατρείας της χώρας μας, μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στην ενίσχυση του συνολικού τουριστικού, αποτελώντας πόλο έλξης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δίπλα σε άλλες εξειδικευμένες μορφές θεματικού τουρισμού, όπως ο ιατρικός, ο συνεδριακός τουρισμός κ.ο.κ.