Κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε έναντι 2,41 εκατομμυρίων δολαρίων

Σικάγο

Μια κιθάρα που αγαπούσε πολύ ο Τζον Λένον και την οποία είχε χρησιμοποιήσει για να συνθέσει ιδιαίτερα δημοφιλή τραγούδια των Beatles όπως τα She loves you και All my loving πωλήθηκε έναντι 2,41 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που διοργάνωσε χθες, Σάββατο, ο αμερικανικός οίκος Julien’s Auctions.

Η ακουστική κιθάρα Gibson J-160E του 1Κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε έναντι 2,41 εκατομμυρίων δολαρίων962 είχε αγοραστεί από το θρυλικό Σκαθάρι στο Λίβερπουλ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έναντι 161 στερλινών.

«Ο Τζον αγαπούσε τόσο πολύ αυτή την κιθάρα που την έπαιρνε στο σπίτι του για να γράψει τραγούδια με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ» πρόσθεσε ο οίκος δημοπρασιών στην ανακοίνωσή του για την πώληση της κιθάρας.
Σύμφωνα με τον Julien’s Auctions, το μουσικό όργανο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης παράστασης των Μπιτλς στο Φίνσμπερι Παρκ του Λονδίνου, τον Δεκέμβριο του 1963, και δεν είχε βρεθεί για 50 χρόνια. Ο οίκος δημοπρασιών δεν αναφέρει πως βρέθηκε η κιθάρα.

Ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε απέναντι από το Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη 8 Δεκεμβρίου του 1980. Αν ζούσε, φέτος θα ήταν 75 ετών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό