Ο κ. Πανούσης κατέθεσε "αποδείξεις και ονόματα" στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη

Στη σκιά των καταγγελιών του περί απειλών από τρομοκράτες, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη έμεινε περισσότερη από μισή ώρα στο γραφείο της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου και φεύγοντας… ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές: μία που με έβαλε στην κυβέρνηση και μία που με έβγαλε για να με προστατέψει» είπε ο Γιάννης Πανούσης κατά την έξοδο του από το γραφείο της Ελένης Ράικου, όπου βρέθηκε μετά τον Άρειο Πάγο, καθώς έχει είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας για κρούσματα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ.

Ο κ. Πανούσης παρέμεινε περίπου μισή ώρα στο εισαγγελικό γραφείο και εξερχόμενος δήλωσε πως προσέθεσε διαφωτιστικά στοιχεία στην εισαγγελική έρευνα που αφορά εμπλοκή λιμενικών, στελεχών της ΕΥΠ και ενδεχομένως αστυνομικών σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός: «Αναμένεται η τελική κρίση της εισαγγελίας. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει υπόγεια διασύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Ακολούθησα τη γνώμη του πρωθυπουργού που πιστεύει ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να ακολουθούμε τη δικαστική οδό».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα που ανέδειξε ο ίδιος με τις καταγγελίες του, ο κ. Πανούσης επανέλαβε: «Εγώ δεν ανήκω στη κυβέρνηση, δεν είναι θέμα συγκίνησης. Σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές. Μια που με έβαλε στη κυβέρνηση και μια που με έβγαλε για να με προστατέψει».

Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, ο Γιάννης Πανούσης βρέθηκε στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει στοιχεία σχετικά με τα όσα καταγγέλλει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Ο κ. Πανούσης είπε πως κατέθεσε όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του στην κα Κουτζαμάνη για να κάνει τη δική της αξιολόγηση.

Όπως τόνισε στα στοιχεία αυτά περιέχονται και ονόματα ενώ τόνισε πως πλέον είναι ώρα της Δικαιοσύνης για να εξαλείψει το παρακράτος αφού το πολιτικό σύστημα δεν τα κατάφερε. Ο κ. Πανούσης, μαζί με τον δικηγόρο του και πρόεδρο του ΔΣ του ΔΣΑ, Βασίλη Αλεξανδρή, κατέθεσαν στοιχεία για πολιτικά και μη πρόσωπα, τα οποία σύμφωνα με τον πρώην υπουργό απειλούσαν τη ζωή του. Επίσης κατέθεσε και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

«Το σύνολο των στοιχείων το κατέθεσα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η άποψή μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες, αυτό, όμως, θα το δει η δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και έτσι είναι η ώρα της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Πανούσης.

Παρασκευόπουλος: Κι εμένα με απείλησαν, δεν κάνω έτσι!

Και άδειασμα και ειρωνεία μπορεί να διακρίνει κανείς στην τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, στα όσα καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ότι δηλαδή δέχεται απειλές για την ζωή του.

«Με βάση αυτά που διάβασα δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω που είναι η φωνή του εγκληματολόγου που είναι ο ισχυρισμός, που είναι πολιτική εκτίμηση. Θεωρώ ωστόσο ευτύχημα ότι ο κ. Πανούσης πήγε στη δικαιοσύνη. Πιο πολύ εγώ είχα τα προβλήματα. Ο κ. Πανούσης δεν μου έκανε αναφορές με τρόπο αποδείξιμο. Τα υπουργεία μας έρχονται σε επαφή με πολλούς κινδύνους. Προσωπικά έχω γίνει και εγώ αποδέκτης απειλών με ανακοινώσεις, γκράφιτι για αυτό το λόγο άλλωστε έχω φύλαξη, αλλά συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου. Στην περίπτωσή μου οι απειλές δεν είχαν ονοματεπώνυμο, τουλάχιστον αξιόπιστο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.