Ψάχνουν ποιος διέρρευσε τα κείμενα, όχι τι λένε αυτά!

Aναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικός Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας για τα έγγραφα που εμφανίζονται και έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο των καταγγελιών του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση.

Οι δύο υπουργοί σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και κατά εκείνων που διαρρέουν τα εν λόγω έγγραφα αλλά και των υπευθύνων των μέσων μαζικής ενημέρωσης που κάνουν χρήση των εγγράφων αυτών και τα προβάλλουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο υπουργοί ζήτησαν ειδικώς τον εντοπισμό και αυτών που διαρρέουν στον Τύπο τα έγγραφα αυτά και βεβαίως και εκείνων που τα κάνουν χρήση ( μεταξύ των οποίων και τα ΜΜΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της αναφοράς τους οι δύο υπουργοί περιλαμβάνουν τη διερεύνηση αδικημάτων ,όπως παραβίαση απορρήτου, υπεξαγωγή εγγράφου, παραβίαση μυστικών της Πολιτείας και άλλα.

«Φαινόμενο ιδιαίτερα προβληματικό» χαρακτήρισε τη δημοσιοποίηση έγγραφων που εμφανίζονται ως απόρρητα ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Ενδεχομένως μπορεί να έχει και ποινικό ενδιαφέρον. Εμπιστευόμαστε την κρίση της Δικαιοσύνης» πρόσθεσε.

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη πιστεύουμε ότι θα διερευνήσει την οποία διαρροή που δημιουργεί τεραστία προβλήματα σε θέματα εθνικής ασφάλειας, με αυτά τα θέματα δεν πρέπει να παίζουμε» τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική παρέμβαση, αναμένεται να εκδηλωθεί σε υψηλότατο επίπεδο, ενδεχομένως και σήμερα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Κουτζαμάνη θα αναθέσει, λόγω της μείζονος σημασίας των καταγγελιών, την έρευνα σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, έναν από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη φαίνεται ότι δεχόταν απειλές και από ποινικούς κρατούμενους. Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύουν πάντως πυρά κατά του κ. Πανούση μιλώντας για μυθιστορήματα και φανταστικά σενάρια, με τον πρώην υπουργό όμως, να ανεβάζει κι άλλο τους τόνους.

Σε επικοινωνία του με τον ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός απάντησε ότι «υπάρχουν περίεργες συμπτώσεις. Οι ‘Πυρήνες της Φωτιάς’ με αποκάλεσαν «κατά φαντασίαν… Πρωθυπουργό… Βλέπω υπουργούς να λένε ότι θέλω να γράψω ένα μυθιστόρημα. Εδώ υπάρχει ένας κοινός τόπος για το πρόσωπό μου. Ήθελα να ήξερα μαζί τα γράφουν αυτά που λένε;»

Ερώτηση σχετικά με το ρόλο του Παναγιώτη Λάμπρου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κατέθεσε στο μεταξύ προς τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο, ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Έχουμε συμπτώματα νέου παρακράτους που αμφισβητεί την νομιμότητα (…) χτίζεται συστηματικά κάτι που μοιάζει με παρακράτος» κατήγγειλε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις αναφορές Πανούση.

Στην Επιτροπή Θεσμών

Την Τετάρτη, 18 του μηνός, θα προσέλθει για ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούσης όπως αποφασίστηκε στην Επιτροπή.

Για την κλήση του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη στην Επιτροπή Θεσμών, την οποία ζήτησαν βουλευτές της αντιπολίτευσης, δεν ελήφθη απόφαση στην συνεδρίαση.

Παράλληλα, βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησαν την κλήση των κυρίων Παρασκευόπουλου και Τόσκα.