Πανηγυρικός Χορός Κρητών Μελβούρνης

Λαμπερή και φρέσκια η παρουσία της νεολαίας στον χορό του Σαββάτου

Λαμπερή και φρέσκια η παρουσία της νεολαίας στον χορό του Σαββάτου

Άτομα κάθε ηλικίας, πολλά μάλιστα νεαρής, δεκάδες επίσημοι και εκπρόσωποι άλλων παροικιακών οργανισμών, χορευτικά σύνολα και ζωντανή παραδοσιακή κρητική μουσική συντέλεσαν στην επιτυχία της φετινής ετήσιας χοροεσπερίδας της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης.

Ο Χορός των Κρητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Κρητικό Χωριό, στην περιοχή Wantirna South και γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης «Αρκάδια 2015», για την 149η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Το παρών έδωσαν, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Χριστίνα Σημαντηράκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, o πρόεδρος του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Νίκος Μυλωνάς, και άλλοι.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Νικολακάκης, δήλωσε ότι του χρόνου που συμπληρώνονται 150 χρόνια από την καταστροφή της ιστορικής Μονής και οι εκδηλώσεις της Ένωσης θα είναι περισσότερες.

Το πολυπληθές κοινό διασκέδασαν τρεις καλλιτέχνες, ο Χάρης Παντερμάκης, που τραγούδησε και έπαιξε λύρα, ο Γιώργος Παντερμάκης που επίσης τραγούδησε και έπαιξε λαούτο και στην κιθάρα ήταν ο Αντώνης Ηλιού.
Είναι η ένατη χρονιά που η Ένωση διοργανώνει το Φεστιβάλ «Αρκάδια» και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στα τέλη του μήνα. Την ερχόμενη Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση για την θλιβερή Επέτειο στην Ιερά Μονή της Παναγίας «Άξιον Εστί». Την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου θα γίνει σεμινάριο Κρητικού Χορού για τα ελληνόπουλα της Παροικίας από έμπειρους χοροδιδάσκαλους και χορευτές της Ένωσης στην Λέσχη του Κρητικού Χωριού.
 Το Παιδικό Χορευτικό της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης.