Η ομογένεια της Γαλλίας πενθεί για την ασύλληπτη τραγωδία-Μέχρι στιγμής, δεν έχει ταυτοποιηθεί θύμα ελληνικής καταγωγής

Η Ελληνογαλλική Ιστοσελίδα Diaspora Grecque (http://diaspora-grecque.com) που εκφράζει τον ελληνισμό που ζει εγκατεστημένος στη Γαλλία, με ένα κερί αναμμένο και τον Πύργο του Αϊφελ να σχηματίζει μία μαύρη κορδέλα, στην πρώτη της σελίδα, δείχνει την ευαισθητοποίηση και το πένθος των Ελλήνων ομογενών μας απέναντι στο φρικτό έγκλημα των φανατικών τρομοκρατών. Η  ευαισθητοποίηση εκφράζεται μαύρο σε άσπρο φόντο. Σύμβολο πένθους και το μελάνωμα. Με τα κεριά που ανάβουμε στην Κηδεία,  ομολογούμε την πίστη μας στην Ανάσταση των Νεκρών και στη δίκαια κρίση της ημέρας  που όλοι μας θα σταθούμε έναντι του Δίκαιου Κριτή.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η ελληνική Κοινότητα Παρισίων και Περιχώρων ενημερώνει τους ομογενείς μας ότι κανένα από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης δεν έχει, μέχρι στιγμής, ταυτοποιηθεί ως ελληνικής καταγωγής.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Maison de la Grèce, 9, rue Mesnil, 75116 Paris
Tél : 0147046789, fax : 0147046813
Site : www.communaute-hellenique.com
E mail : list.chpe@gmail.com
Présidente – Πρόεδρος: Mme Seta THEODORIDIS 

Chers membres et chers amis,
Suite à la série d’attentats meurtriers qui se sont perpétrés à Paris, je vous rappelle qu’il est important de suivre les consignes données et ne pas sortir de chez vous sauf en cas de force majeure.
L’état d’urgence étant décrété par le Président de la République Française, tous les établissements publics ainsi que les établissements scolaires resteront fermés aujourd’hui. Par ce fait, les cours au Lycée Arago n’auront pas lieu cet après-midi.
Aucune des nombreuses victimes identifiées, pour l’instant, n’est d’origine grecque. Restons vigilants pour que nous ne soyons pas touchés encore plus profondément dans notre chair.

Je vous remercie,
Seta Theodoridis
présidente

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι,

Έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο Παρίσι, σας υπενθυμίζω ότι πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται και να μην απομακρυνθείτε από τα σπίτια σας εκτός από τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Όλα τα δημόσια κτήρια και τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά σήμερα. Το τμήμα ελληνικής γλώσσας στο Lycée Arago δεν θα λειτουργήσει σήμερα το απόγευμα.
Κανένα από τα πολυάριθμα θύματα που έχουν ταυτοποιηθεί έως αυτή τη στιγμή δεν είναι ελληνικής καταγωγής. Παραμένουμε σε αναμονή και εγρήγορση για να μη πληγωθούμε ακόμη πιο βαθιά στη σάρκα μας.

Σας ευχαριστώ,

Σέτα Θεοδωρίδου
πρόεδρος