Διάκριση για Ομογενειακό σχολείο μαθητές και εκπαιδευτικοί διακρίθηκαν σε Διαγωνισμό Αφίσας

Τα παιδιά της Α’ τάξης Γυμνασίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (για προχωρημένους) έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό αφίσας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Το δικό μου σχολείο: Τι μου αρέσει στην τάξη μου και γιατί το σχολείο μου είναι σημαντικό για μέσα». Η αφίσσα που διακρίθηκε

Το έργο των μαθητών και μαθητριών, που είχε την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Μαρίας Μπακαλίδου και Κατερίνας Πουταχίδου, επιλέγη για βραβείο μεταξύ των έργων που υποβλήθηκαν από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και άλλων χωρών.

Δόθηκε η δυνατότητα στα σχολεία να αναδείξουν τα θετικά τους στοιχεία μέσα από την οπτική των άμεσα ενδιαφερόμενων, των μαθητών και μαθητριών, και να προβάλλουν τον κεντρικό τους ρόλο στη γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Όπως είπαν στον «Νέο Κόσμο», οι δύο εκπαιδευτικοί, η τελετή απονομής μπορεί μεν να γίνει στην Αθήνα, αλλά το βραβείο θα σταλεί ταχυδρομικά στην Μελβούρνη. Ήδη, οι μαθητές ετοιμάζουν να στείλουν ένα σύντομο βίντεο που θα προβληθεί την μέρα της απονομής.

Οι αφίσες που διακρίθηκαν θα εκτεθούν στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Σχολικής Ψυχολογίας που θα γίνει στους ίδιους χώρους από τις 19 εώς τις 22 Νοεμβρίου.