Ξαδέρφη του "εγκεφάλου" του μακελειού η καμικάζι που ανατινάχθηκε στο Saint Denis

Παρίσι. Οι υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούσαν μια γυναίκα, ξαδέρφη του φερόμενου ως εμπνευστή των επιθέσεων Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Και έδωσαν την πληροφορία πως μπορεί στο συγκεκριμένο διαμέρισμα να κρυβόταν ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στη Γαλλία και την Ευρώπη. Μαζί του, πίστεψαν πως ήταν και ο επίσης καταζητούμενος Σαλά Αμπντεσλαμ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρξε και η πληροφορία πως και οι δυο ήταν νεκροί. Διαψεύστηκε.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με μια γυναίκα καμικάζι να πυροδοτεί τα εκρηκτικά που είχε πάνω της να και σκοτώνεται. Η γυναίκα με τα μακριά ξανθά μαλλιά, όπως την περιέγραψαν, πρώτα πυροβόλησε κατά των αστυνομικών με ένα καλάσνικοφ και στη συνέχεια πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη. Σύμφωνα με την Le Point η γυναίκα καμικάζι ήταν η ξαφέρφη του “εγκεφάλου” της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Σύμφωνα με τη Daily Mail ήταν η “γυναίκα” (σ.σ. jihadi bride) του 27χρονου τρομοκράτη. Από την έκρηξη, τη στιγμή που γινόταν η επέμβαση της αστυνομίας, σκοτώθηκε η Diesel, η εκπαιδευμένη σκυλίτσα της αστυνομίας.

Άλλος ένας ύποπτος πέθανε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αλλά αυτός από χειροβομβίδα. Τρεις άνδρες που βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα συνελήφθησαν. Τα στοιχεία τους δεν είναι γνωστά, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία, κανείς τους δεν είναι Αμπαούντ. Συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα, κοντά στο διαμέρισμα των υπόπτων. Ανάμεσά τους ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και μια φίλη του. Απ’ όλους πάρθηκε δείγμα DNA για να συγκριθεί με εκείνα των δραστών των επιθέσεων και με όσα βρέθηκαν στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου έμειναν οι τζιχαντιστές πριν ξεκινήσουν για το μακελειό.

Την πληροφορία, που επισήμως δεν σχολιάζεται ούτε και επιβεβαιώνεται, μετέδωσε το Reuters. Ο πυρήνας των τρομοκρατών στο Saint Denis ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στη La Defense, την επιχειρηματική περιοχή του Παρισιού, όπου βρίσκονται τα κεντρικά μεγάλων εταιριών και άλλων επιχειρήσεων.

Το Reuters επικαλείται πηγή κοντά στις έρευνες, σύμφωνα με την οποία η επιχείρηση στο Saint Denis έγινε ακριβώς για να μην προχωρήσουν αυτά τα σχέδια για ένα ακόμα τρομοκρατικό χτύπημα, αυτή τη φορά στην καρδιά της επιχειρηματικότητας του Παρισιού. “Η αστυνομία ψάχνει τρομοκράτες που προετοίμαζαν το επόμενο χτύπημα, βάσει των πληροφοριών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Αυτή ήταν μια νέα ομάδα, η οποία σχεδίαζε να επιτεθεί στη Defense”, ανέφερε η πηγή.