Διαγράφτηκαν από τους ΑΝΕΛ ο Νικολόπουλος και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγούλης /153 ΝΑΙ

Στους 153 βουλευτές η κυβέρνηση μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων. 137 ψήφισαν ΟΧΙ , Παρών -0-

Απείχε από την ψηφοφορία ο Στάθης Παναγούλης, καταψήφισε ο Νίκος Νικολόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποχρεώθηκε το πρωϊ  σε παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα, έπειτα από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού,

Μετά την ψηφοφορία, αποπέμφθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης, ενώ διαγράφηκε από τους ΑΝΕΛ ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο βουλευτής Β΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία, δηλώνοντας με ανακοίνωσή του ότι αρνείται να «οδηγήσει στον δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΛ καταψήφισε το νομοσχέδιο, κάτι το οποίο είχε προαναγγείλει από νωρίς με δημόσιες δηλώσεις του, με τον Πάνο Καμμένο να προχωρά στη διαγραφή του.

Μία ακόμη “απώλεια” είχε η Κυβέρνηση καθώς ναι μεν  πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι αλλαγές σε ό,τι αφορά τα “κόκκινα” δάνεια, αλλά  μετά το σάλο και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, κόπηκε στο μισό ο φόρος στο κρασί!

Με την ψήφιση των προαπαιτούμενων η κυβέρνηση θα λάβει τη δόση των 2 δισ. και των 10 δισ. για τις τράπεζες.

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σ. Παναγούλης

Εκανα πολύ υπομονή ψηφίζοντας με μοναδικό λόγο να αποτραπεί η έξοδος από το ευρώ. Έκανα πέτρα την καρδιάμου ψηφίζοντας υπο την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους, περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών οι οποίοι μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε άλλο την ζωή. Ήρθα αντιμέτωπος με την συνείδησή μου και τις αντιστασιακές μου αρχές.

Υπακούοντας όμως στην θύελλα αντιδράσεων των πολιτών αρνούμαι να οδηγήσω στον δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής.

Για τους παραπάνω λόγους κρίνοντας ότι δεν διακυβέυεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης απέχω από την σημερινή ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς, ενώ θα συνεχίσω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένα του δικαιώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας διέγραψε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Παναγούλη.

Η ψήφος του Νικολόπουλου

Όπως είχε προαναγγείλει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, κάτι που τον οδήγησε εκτός Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Πάνος Καμμένος διέγραψε τον Νικολόπουλο

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε πως μετά το ΟΧΙ του κ. Νικολόπουλου ο βουλευτής παύει να είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων