Οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι Δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχθηκαν κοντά στο Stade de France την περασμένη Παρασκευή είχαν περάσει από την Ελλάδα!

Δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχθηκαν κοντά στο Stade de France την περασμένη Παρασκευή είχαν περάσει από την Ελλάδα. Στην Ελλάδα είχαν ληφθεί τα αποτυπώματά τους στις αρχές Οκτωβρίου. Την ανακοίνωση έκαναν απόψε οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού.

Ο δεύτερος από τους καμικάζι, που ταυτοποιήθηκε από τα δακτυλικά αποτυπώματά του, είχε καταγραφεί στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου και είχε στην κατοχή του ένα συριακό διαβατήριο με το όνομα Μοχάμαντ αλ Μαχμούντ, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες. Ο άνδρας αυτός ανατινάχθηκε στην Θύρα Η του Σταντ ντε Φρανς στις 13 Νοεμβρίου.

Στις 3 Οκτωβρίου, στον ίδιο έλεγχο οι ελληνικές αρχές έλαβαν τα δακτυλικά αποτυπώματα και του πρώτου από τους βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στην Θύρα D του γηπέδου, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολέν. Κοντά στο πτώμα αυτού του άνδρα βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο με το όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ. Όπως διαπιστώθηκε, ο Άχμαντ αλ Μοχάμαντ ήταν στρατιώτης των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας και σκοτώθηκε πριν από πολλούς μήνες.

Μια πηγή των υπηρεσιών αντικατασκοπείας της ΠΓΔΜ ανέφερε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο Μοχάμαντ ταξίδευε μαζί με έναν άλλο άνδρα και ότι οι δύο τους είχαν καταγραφεί σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στο Πρέσεβο της Σερβίας. Οι σερβικές πηγές ωστόσο δεν έκαναν λόγο για “συνεργό”.

Και ξαφνικά… ελληνογαλλική “σύρραξη”!

Παράλληλα, ο Νίκος Τόσκας σηκώνει το γάντι και απαντά στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση της χώρας του έμαθε αργά και από υπηρεσίες πληροφοριών “εκτός Ευρώπης”, ότι ο “εγκέφαλος” των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι είχε βρεθεί στη χώρα μας. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε μία ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει αφενός πως αυτή η πληροφορία δεν επ[ιβεβαιώνεται και αφετέρου πως δεν είχε καν διαβιβαστεί στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: “Mε λύπη ενημερωθήκαμε από ανοικτές πηγές, ότι ο ΥΠ.ΕΣ. της Γαλλίας κος Bernard CΑZNEUVE, στο πλαίσιο ανακοίνωσης τύπου ανέφερε ότι, Υπηρεσία πληροφοριών «εκτός Ευρώπης», τους ενημέρωσε πως ο φερόμενος εγκέφαλος του σχεδιασμού των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Βέλγο-Μαροκινός υπήκοος και κάτοικος Βελγίου στο Molenbeek Saint Jean, ABDELHAMID ABBOUD, διήλθε από την Ελλάδα.

Η πληροφορία αυτή ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, και ως σήμερα από ουδεμία πηγή μας έχει διαβιβαστεί οποιοδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό, ο οποίος στηρίζεται αποκλειστικά σε δημοσιεύματα ανοικτών πηγών της περιόδου Ιανουαρίου 2015, τα οποία αναπαράγονται διαρκώς.

Παρακαλούμε τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές όπως στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προβούν δημοσίως άμεσα, στις σχετικές διευκρινήσεις“.

Το απόρρητο έγγραφο και η δήλωση του Γάλλου ΥΠΕΣ που “άναψε τη φωτιά”

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετίζεται με την αναφορά του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ που δημοσίευσε το Foxnews, η οποία έδειχνε τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ ως τον διοικητή του πυρήνα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο.

Η έκθεση περιλάμβανε αναφορές βελγικών ΜΜΕ που ανέφεραν πως ο «Αμπααούντ συντόνιζε την επιχείρηση (σ.σ. αναφέρεται σε χτύπημα στο Βέλγιο που αποτράπηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας) από ασφαλές σπίτι στην Αθήνα με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, την ώρα που άλλα μέλη της ομάδας ενεργούσαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, επεσήμανε πως η κυβέρνηση της χώρας του έμαθε για την παρουσία του Αμπααούντ στην Ελλάδα στις 16 Νοεμβρίου, τρεις ημέρες μετά το αιματηρό χτύπημα των τζιχαντιστών σε διάφορα σημεία στο Παρίσι.

Δεν ήταν παρά μόνο στις 16 Νοεμβρίου, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, όταν μία υπηρεσία πληροφοριών εκτός Ευρώπης, μας ειδοποίησε ότι είχε γνώση για την παρουσία του Αμπααούντ στην Ελλάδα. Η συνεργασία στον αντιτρομοκρατικό αγώνα είναι ζωτικής σημασίας. Για αυτό τον λόγο ζήτησα την έκτακτη σύγκληση του ευρωπαϊκού συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, στις Βρυξέλλες, ώστε να τεθούν όλα τα θέματα σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ