Παρίσι: Δεν ήταν γυναίκα αλλά άνδρας ο καμικάζι – H Χάσνα ζει!

Παρίσι: Δεν ήταν γυναίκα αλλά άνδρας ο καμικάζι - H Χάσνα ζει!
Η εξαδέλφη του φερόμενου ως εγκεφάλου των επιθέσεων στο Παρίσι, η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, η οποία σκοτώθηκε την Τετάρτη στην επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο Σεν Ντενί, δεν ήταν βομβίστρια αυτοκτονίας, σε αντίθεση με όσα πίστευαν αρχικά οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης οι ερευνητές είχαν δηλώσει ότι ένα πρόσωπο που βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα στο Σεν Ντενί ανατινάχτηκε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Η αστυνομία πίστευε μέχρι τώρα ότι επρόκειτο για μια γυναίκα. Όμως στην πραγματικότητα ο καμικάζι ήταν ένας άνδρας.

“Τα πρώτα ευρήματα έδειχναν ότι ο άνθρωπος που έφερε επάνω του τα εκρηκτικά ήταν εκείνη. Όμως το κρανίο που βρήκαμε στο πεζοδρόμιο δεν ήταν το δικό της” είπε η πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η δήλωση αυτή αναιρεί τις πρωινές ανακοινώσεις της εισαγγελίας του Παρισιού, ότι ο πτώμα που βρέθηκε μέσα στα ερείπια, στο σημείο της επιχείρησης ανήκει στη Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν. Αντίθετα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Χάσνα είναι ζωντανή και κυκλοφορεί ελεύθερα κάπου στη Γαλλία.

Μέχρι τώρα θεωρείται ζωντανός και οι γαλλικές αρχές αναζητούν τον τελευταίο επιζώντα των τζιχαντιστών που κυκλοφορεί μεταμφιεσμένος στο Παρίσι, τον Αμπντεσλάμ Σαλάχ. 

Κατά την διάρκεια των ερευνών στο κατεστρμμένο κτίριο, μετά την αντιτρομοκρατική επιχείρηση, βρέθηκε και ένα τρίτο πτώμα, που δεν έχει ταυτοποιηθεί. Αρχικά ειπώθηκε ότι άνηκε σε γυναίκα αλλά αργότερα ανακοινώθηκε ότι  το πτώμα (που είναι διαμελισμένο και μόνον κομμάτια του έχουν βρεθεί) ανήκει μάλλον σε άνδρα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις των αρχών, κατά την επιχείρηση σκοτώθηκε,ο Βέλγος τζιχαντιστής Αμπαούντ- εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή – ενώ αυτοανατινάχθηκε με εκρηκτικά η ξαδέλφη του, Χάσνα Μπουλαχτσέν.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της αυτοκτονίας της Χάσνα Μπουλαχτσέν

Πηγή:news.gr