Ο Καμμένος θέτει θέμα Ρουμπάτη για την ΕΥΠ: "Θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί…"

Θέμα παραίτησης του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Γιάννη Ρουμπάτη θέτει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Με δύο αφορμές. Η πρώτη έχει να κάνει με το “άδειασμα” του ΥΠΕΘΑ από την ΕΥΠ στο NATO, στο οποίο η ΕΥΠ έστειλε τελείως διαφορετικές εκτιμήσεις για τον κίνδυνο των τζιχαντιστών και η δεύτερη έχει να κάνει με την υπόθεση Πανούση και τη διαρροή εγγράφων.

Όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην Real News ο κ.Καμμένος:
“Η ΕΥΠ έχει άριστα στελέχη τα οποία έχουν πληροφορίες που μακάρι οι Υπουργοί να διάβαζαν και να εκμεταλλεύονταν αυτές τις πληροφορίες προς όφελος της πατρίδας μας. Διαφωνώ με τη διοίκηση της ΕΥΠ και συγκεκριμένα με τον κ. Ρουμπάτη, διότι να βλέπουμε διαλόγους που υπεκλάπησαν από την ΕΥΠ να βγαίνουν σε τηλεοπτικές εκπομπές, να βλέπω στα χέρια του κ. Πανούση έγγραφες συνομιλίες, θα έπρεπε ουσιαστικά αυτά  να οδηγήσουν τον κ. Ρουμπάτη στην παραίτησή του. Από εκεί και πέρα, δεν γίνεται να ανταλλάσσουν πληροφορίες σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη – και μιλάμε για τον κ. Πανούση – με τον Διοικητή της ΕΥΠ”.

Για το θέμα των τζιχαντιστών ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος υποστηρίζει ότι υπάρχει κίνδυνος από τους τζιχαντιστές και προσθέτει ότι αυτή η θέση “ δυστυχώς έρχεται σε αντίθεση και με διάφορες μη στρατιωτικές αρχές στην Ελλάδα, ιδίως πληροφοριών, οι οποίες είχαν τη στρεβλωμένη άποψη ότι μέσα σε αυτούς που περνούν δεν υπάρχουν ακραία στοιχεία. Έφθασε σε σημείο η ΕΥΠ να στείλει τέτοιου είδους έγγραφο προς το ΝΑΤΟ. 
Ναι, περνούν και ακραία στοιχεία τα οποία χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες.
Για αυτό θεωρώ ότι είναι αναγκαία η  δημιουργία βάσης δεδομένων με βιομετρικά στοιχεία”.

onalert.gr