Στον «αέρα» η διαδικασία εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία

Αθήνα

Αναβολή της διαδικασίας των εκλογών ζητάει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ ανέφερε πως αν δεν γίνει δεκτή η εισήγησή του δεν θα είναι υποψήφιος.

Επί της ουσίας η διαδικασία είναι στον αέρα, αφού η εταιρεία, όπως καταγγέλλεται, δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στις ταμπλέτες, ενώ απουσιάζουν ακόμα και χειριστές των μηχανημάτων.Σε ορισμένα εκλογικά σημεία έχει ξεκινήσει η διαδικασία χειρόγραφα, αλλά η νομική υπηρεσία του κόμματος τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Πάντως, μεταξύ των υποψηφίων και της ΚΕΦΕ υπήρχε εδώ και καιρό συμφωνία να διακοπεί η ψηφοφορία και να μη συνεχιστεί χειρόγραφα, όπως το 2009, σε περίπτωση που διακοπεί η λειτουργία του μηχανογραφικού ελέγχου των ψηφοφόρων λόγω φοβιών για νοθεία.

Μόνο που σήμερα δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα και άρα μένει να αποφασίσουν οι τέσσερις υποψήφιοι εάν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία χειρόγραφα, σε περίπτωση που η εταιρεία δεν βρει λύση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε με ανάρτησή του στο twitter ότι δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής και συνέστησε στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 9.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση.

Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε στο twitter ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν τόσα προβλήματα στη διαδικασία,να ταλαιπωρούνται κ να αποθαρρύνονται οι νεοδημοκράτες και ζήτησε άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε μέσω twitter να μην ξεκινήσουν να πηγαίνουν να ψηφίσουν ακόμα οι νεοδημοκράτες. «Συγγνώμη στον κόσμο διότι τεχνικό πρόβλημα δεν επιτρέπει ακόμα την διεξαγωγή των εκλογών. Τι να πω;».

 

Newsroom ΔΟΛ