Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι από μεταβατικός Πρόεδρος αλλά να παραιτηθούν και οι άλλοι!

“Μεϊμαράκης και γαντζωμένος στην καρέκλα δεν υπάρχει” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης. “Εγώ θα ζητήσω από κ. Πλακιωτάκη να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα, είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ”, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Μεϊμαράκης

Κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Μεϊμαράκης και παραιτείται λοιπόν από σήμερα βάζοντας τον όρο το ίδιο όμως να κάνουν τόσο ο κ. Τζιτζικώστας από τη θέση του Περιφερειάρχη, αλλά και οι άλλοι δύο ανθυποψήφιοι από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, υπάρχει κίνηση βουλευτών που όταν θα συγκλιθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα του ζητήσουν να παραμείνει.

Ο κ. Μεϊμαράκης στην μακροσκελέστατη δήλωσή του είπε ακόμα: “Γνωρίζετε ότι ανέλαβα τα καθήκοντα προέδρου σε μια δύσκολη περίοδο και ειδικά ενόψει εκλογών γνωρίζοντας ότι μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι ευχάριστο. Αμέσως μετά άνοιξα το δρόμο για τις εσωκομματικές εκλογές με πολύ σεβασμό. Δεν έκανα πολλές εμφανίσεις, προσπέρασα ακόμη και χυδαίες προκλήσεις. Κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγνώμης. Και ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και θα έπρεπε να βρούμε τον δρόμο για να προχωρήσουμε μπροστά οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν το σημείο της τεχνικής βλάβης ως σημείο αντιπαράθεσης ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν εξ ολοκλήρου τα πάντα. Φοβάμαι ότι δεν θα καταλάβουν και αυτά που λέω τώρα. Οφείλω αμυνόμενος να εξηγήσω στους νεοδημοκράτες ορισμένα ζητήματα. ‘Ήταν απολύτως τεχνικό το θέμα, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί”.

Όλοι γνώριζαν, όλοι έχουν ευθύνη

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πέρασε σε ευθεία επίθεση προς όλους εκείνους που κατηγορούν τον ίδιο.
“Θέλω να ενημερώσω ότι όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία. Βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν την παραίτησή μου ενώ δεν έχω καμία ανάμειξη με το τεχνικό ζήτημα. Μάλιστα όλοι συμφώνησαν ότι δεν είναι θέμα προέδρου αλλά θέμα προέδρου της ΚΕΦΕ και του Γενικού Γραμματέα του κόμματος. Βρίσκω πολύ υποκριτικό υπουργοί της κυβέρνησης που έδωσαν στην εταιρεία δουλειές, όπως ο κ. Βορίδης, που απ’ ότι ξέρω την ήξερε την εταιρεία και είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της, να ζητούν τώρα την παραίτησή μου. Και ο κύριος Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία. Γιατί την ώρα που γίνεται κάτι τεχνικό και το καράβι πάει να βυθιστεί γιατί κάποιοι γίνονται πολύ μικροί και κάνουν προσωπικές επιθέσεις. Όλοι είχαν συνεργαστεί με την εταιρεία. Τόσο θράσος να λένε ότι φταίω εγώ; Φταίω ίσως που τους εμπιστεύτηκα” ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά στο θέμα των διαδικασιών από δω και πέρα ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι υπάρχουν πρόσωπα εκτός της Μ. Γιαννάκου, όπως οι κύριοι Ι. Βαρβιτσιώτης, Δ. Σιούφας και η κυρία Μπενάκη που μπορούν να αναλάβουν το ρόλο του μεταβατικού προέδρου.

“Η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν με συγκίνησε ποτέ και είπα να την παραδώσω, και τον περασμένο Αύγουστο, αλλά κανείς δεν την ήθελε” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης που τόνισε πως θα ζητήσει από τον κ. Πλακιωτάκη με αφορμή την σύγκληση της Κ.Ο. Για τον προϋπολογισμό να συζητηθεί και το θέμα του μεταβατικού προέδρου.

“Οχι” από Τζιτζικώστα

Μετά την “παραίτηση” Μεϊμαράκη υπό την προϋπόθεση να παραιτηθούν απ’ τις θέσεις που κατέχουν ο μεν κ. Τζιτζικώστας απ’ την περιφέρεια, οι δε κύριοι Μητσοτάκης και Γεωργιάδης απ’ τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε σαφή αρνητική απάντηση.

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Τζιτζικώστας όταν ρωτήθηκε αν θα παραιτηθεί, είπε: «Όχι βέβαια. Εγώ δεν ζήτησα την παραίτηση του Μεϊμαράκη όταν ήταν μεταβατικός Πρόεδρος, την ζήτησα μετά το φιάσκο.Ορθώς παραιτούνται ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Γεωργιάδης γιατί οι θέσεις είναι κομματικές και είναι διορισμένοι. Εγώ έχω εκλεγεί».

Παραιτήθηκαν Γεωργιάδης-Μητσοτάκης από Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

Την παραίτησή του από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ανακοίνωσε μέσω twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος έκανε μια μακροσκελή δήλωση, ζήτησε από τους συνυποψηφίους του να παραιτηθούν από τις θεσεις τους και ο ίδιος θα κάνει το ίδιο. Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε κι εκείνος από την πλευρά του να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Την παραίτησή του από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, υπέβαλλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο, με την δήλωσή του τονίζει ότι από τις 11 Νοεμβρίου είχε επισημάνει στον κ. Μεϊμαράκη ότι υπάρχει πρόβλημα με την εταιρεία infosolutions που θα έκανε τις εκλογές στη ΝΔ.

Στην δήλωσή του τονίζει: «Άκουσα τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση:

1. Παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου.

2. Δίνω στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλα στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου 2015 με την οποία επισημαίνω ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος.

3. Ζητώ από την ΚΕΦΕ, παρά τις προφανείς αδυναμίες της, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά.

Το σύνθημά μου “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή” σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 11ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ