ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ: Ε(ρε)πίδημα…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

-Δεν φτάνει που έφυγες και δεν το ‘ξερα, γύρισες και δεν με πήρες τηλέφωνο, μου την πέφτεις κι από πάνω που δεν ενδιαφέρθηκα να μάθω τι κάνεις!  Όπως λένε και στο ποδόσφαιρο, η καλύτερη άμυνα είναι η …επίθεση!

Κάπως έτσι, μίζερα σαν τη ζωή,  ξεκίνησε η Κυριακάτικη τηλεφωνική συνδιάλεξη με ποιόν άλλο; Τον Πρόεδρο!  Που μετά από κοντά είκοσι μέρες «σιωπής», τον βρήκα φουριόζο και …ετοιμοπόλεμο!

-Ο Παπανδρέου έκανε τους 12 μήνες 16…

-Όπα, Πρόεδρε, στο ρελαντί να καταλάβω τι θέλεις να πεις… Πρώτα απ΄ όλα, για ποιόν απ΄ ολάκερη την …οικογένεια των ΠΑΠ μιλάς;

-Όπως σ΄ άφησα σε βρίσκω. Ακόμα κάρβουνο καις… Λοιπόν για τον Ανδρέα λέω και άνοιξε τ΄ αυτιά σου:  Ο χρόνος έχει 12 μήνες. Εντάξει; Που σημαίνει ότι όσοι εργάζονταν έπαιρναν μισθό για ισάριθμους μήνες. Καλά μέχρις εδώ;

-Καλά.

-Ε, ο Ανδρέας είχε εφεύρει μέθοδο να πληρώνει τους εργαζόμενους για 16 μήνες!

-Καλέ ρε Πρόεδρε –και sorry για το «ρε», αλλά το χρησιμοποιεί και ο «Βασιλεύς Κωνσταντίνος» στην «χωρίς τίτλο» (και χωρίς θρόνο, λέω εγώ) ετεροχρονισμένη απολογία του στο ΒΗΜΑ- ήξερα ότι όλα τα χρόνια, οι εργαζόμενοι αμείβονταν για 12 συν δύο μήνες, δώρα Πάσχα-Χριστουγέννων, Επίδομα αδείας. Πως τους έβγαλες εσύ 16; Ούτε Κεφαλλονίτης παπάς να ήσουνε!

-Αυτοί τον ξεπέρασαν! 14 μήνες μισθοί ήτανε πριν ο Ανδρέας και οι σύμβουλοί του ξεσαλώσουν με  το «Τσοβόλα δώστα όλα!». Μετά άρχισαν την πολιτική του …επιδόματος! Μεγάλη ανακάλυψη το ΕΠΙΔΟΜΑ! Την ανήγαγαν σε επιστήμη! Δεν αύξαιναν το βασικό μισθό, αλλά δίνανε  επίδομα για ό,τι ήθελε φανταστείς! Ακόμα και επίδομα …«έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία» χορηγούσαν λες και ήτανε στο …κέφι του εργαζόμενου να είναι στην ώρα του στη δουλειά!

-Ε, Πρόεδρε, κατόρθωμα ήτανε, αν λάβεις υπόψη σου ότι τα μπουζούκια κλείνανε στις 5 το πρωϊ…

-Καλά λες. Όμως, Χρήστο, μέχρι και επίδομα «τρολέ» δίνανε στους οδηγούς των Τρόλεϊ επειδή μία φορά στο ποιος θυμάται, έβαινε ο «τρολές» από τα σύρματα! Μόνο επίδομα απεργίας δεν είχαν θεσπίσει, και μη με νευριάζεις περισσότερο γιατί έτσι και απαριθμήσω όλα τα επιδόματα, βάστα να μην είναι και περισσότερα από έξτρα μισθό δύο μηνών!!!

-Έδινε λεφτά στο κοσμάκη ο Ανδρέας, Πρόεδρε,  που είναι το κακό;

-Λεφτά μοίραζε, καλά έκανε, ισοσκελισμένους Προϋπολογισμούς δεν έκανε! ΑΥΤΟ ήταν το κακό!

-Δεν τα πρόφταινε όλα Πρόεδρε… Άφησε δουλειά και για τους επόμενους…

-Σ΄ αυτό έχεις δίκιο. Το φροντίζει σήμερα ο Αλέξης και με το παραπάνω!!! Έκανε τα επιδόματα      …Ε ΠΙΔΗΜΑΤΑ! ‘Όχι μόνο τα έκοψε όλα, όχι μόνο άφησε κάτι πενταροδεκάρες για  ΣΥΝΤΑΞΗ, αλλά τον βλέπω να καθιερώνει και την ΑΝΤΙ-ΣΥΝΤΑΞΗ…

-Τι θα πει αυτό Πρόεδρε;

-Ότι αντί κάθε μήνα να παίρνουν οι συνταξιούχοι σύνταξη, θα επιστρέφουνε στο Κράτος αυτοί ένα ποσό για  τα επιδόματα που είχαν εισπράξει! Μιλάμε για πραγματικό  Ε(ρε)ΠΙΔΗΜΑ δηλαδή!..