Το Τμήμα HJ-10 AHEPA-ELLAS δημιούργησε Δανειστική Βιβλιοθήκη για Δημοτικό Σχολείο στη Λειβαδιά

Το Τμήμα “HJ-10 PERICLES» ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ ανέλαβε να δημιουργήσει Δανειστική Βιβλιοθήκη, στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού Άγιος Γεώργιος, του Δήμου Λεβαδέων Βοιωτίας.

Τα εγκαίνια της Δανειστικής βιβλιοθήκης  θα γίνουν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 11:00 π.μ στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Το τμήμα, για να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα και δημοσιότητα στην έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης, έχει κανονίσει με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ”, να παρουσιαστεί, κατά την διάρκεια των εγκαινίων, ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής με τίτλο “Κυκλοφορώ με Ασφάλεια” και ένα παιχνίδι με τον “Ιππότη της Οδικής Ασφάλειας Ευγένιο”  (επισυνάπτεται σχετικό ενημερωτικό κείμενο του Ι.Ο.ΑΣ ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ).

ΧΑΡΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (1)

 

Στα εγκαίνια θα παρευρίσκονται η Δήμαρχος Λεβαδέων, το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και οι κάτοικοι του χωριού.

Το Ι.Ο.ΑΣ. θα εκπροσωπηθεί από 2 εκπαιδευτές- εμψυχωτές του Ινστιτούτου οι οποίοι θα υλοποιήσουν το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής “Κυκλοφορώ με Ασφάλεια” και του παιχνιδιού με τον Ιππότη της Οδικής Ασφάλειας Ευγένιο.

Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλοφοριακής αγωγής με παιγνιώδη μορφή το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 -10 ετών και για την υλοποίησή του απαιτείται 1 αίθουσα ~50τ.μ.

Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Ι.Ο.ΑΣ. αναφέρονται τα ακόλουθα:

<< Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής του Ι.Ο.ΑΣ. για τα παιδιά της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης έχει σχεδιαστεί από έμπειρους παιδαγωγούς και συνεργάτες του Ι.Ο.ΑΣ και έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πρώην Παιδαγωγικό Ινστιτούτο).

Η εφαρμογή του προγράμματος γίνεται με βιωματικό-διαδραστικό τρόπο σε ειδικό τάπητα προσομοίωσης οδικού περιβάλλοντος ώστε να εισάγει όσο το δυνατόν καλύτερα τα παιδιά σε έννοιες Οδικής Ασφάλειας, στην ασφαλή μετακίνηση, στην κατανόηση του Οδικού περιβάλλοντος, στην ευγένεια και στη τήρηση των κανόνων του Κ.Ο.Κ. Την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα αναλάβει Ψυχολόγος -Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου με εμπειρία στα παιδιά.

Επιπλέον θα χαρούμε πολύ να δωρίσουμε και κάποια αντίτυπα του βιβλίου του Ινστιτούτου “Γίνε Ιππότης της Οδικής Ασφάλειας” για την ενίσχυση της παιδικής βιβλιοθήκης.

Με εκτίμηση

Μαρία Νιωτάκη>>.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 To Tµήµα «HJ-10 PERICLES» της AHEPA HELLAS, έχει την τιµή να σας προασκαλέσει την Παρασκευή 4 Δεκεµβρίου 2015, 11:00 π.µ., στα εγκαίνια της Παιδικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης που οργάνωσε, στο Δηµοτικό Σχολείο του χωριού Άγιος Γεώργιος, Δήµου Λεβαδέων Βοιωτίας.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων, σε συνεργασία µε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ», θα παρουσιαστεί ένα βιωµατικό εκπαιδευτικό πρόγραµµα Κυκλοφοριακής Αγωγής µε τίτλο «Κυκλοφορώ µε Ασφάλεια», ενώ θα οργανωθεί και ένα παιχνίδι µε τον «Ιππότη της Οδικής Ασφάλειας Ευγένιο».

Στα εγκαίνια της Παιδικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης θα παρευρεθεί η Δήµαρχος Λεβαδέων, το Δηµοτικό Συµβούλιο και οι κάτοικοι του χωριού.

AHEPA HJ-10 “PERICLES»

 Ο Πρόεδρος        Ο Γραµµατέας

 Μ. Μαρκουλάκος         Φ. Σαραντόπουλος