Κέρι: «Αυτή είναι η στιγμή της Κύπρου»

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, μετά τις χωριστές συναντήσεις του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη , Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι διαπιστώνει πως «υπάρχει χειροπιαστή πρόοδος στο Κυπριακό». Ο κ. Κέρι, ο οποίος δεν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η λύση του Κυπριακού βρίσκεται κοντά». «Αυτό δεν θα γίνει αυτόματα, αλλά θα γίνε» , είπε.
«Αυτή η πεποίθηση», πρόσθεσε, «έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, μετά τις σημερινές συναντήσεις». «Αυτή είναι η στιγμή της Κύπρου», επισήμανε.
Επίσης, ανέφερε ότι είναι εντυπωσιασμένος από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίοι, σημείωσε, εργάζονται σκληρά.
Ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι μια βιώσιμη λύση και διαρκής λύση θα έχει ωφέλεια για την Κύπρο και όλη την περιοχή . «Η Κύπρος θα γίνει ένα επιχειρηματικό κέντρο. Θα είναι μοντέλο για άλλους τόπους που χρειάζονται πολυεθνικό μέλλον», είπε.
Ο κ. Κέρι τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα έχει ευθύνη να στηρίξει τη λύση του Κυπριακού και διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν αυτό που πρέπει, συμπεριλαμβανομένης τεχνικής και οικονομικής βοήθειας.
Θετική και παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με ανάρτησή του στο Twitter