Πορείες και επεισόδια για τον αδικοχαμένο Γρηγορόπουλο

Πορείες και συγκεντρώσεις σε κλίμα έντασης, λόγω και των επεισοδίων των τελευταίων ημερών στα Εξάρχεια, πραγματοποιούνται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, ανήμερα της συμπλήρωσης επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με την αστυνομία να βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή και να έχει θέσει σε εφαρμογή δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και διάφορων φορέων ενώ στις 18:00 θα ξεκινήσει συγκέντρωση και πορεία αντιεξουσιαστικών οργανώσεων.

Περί τις 3:00 μ.μ. ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων στο ύψος της οδού Ιπποκράτους, κατά τη διάρκεια της μαθητικής και φοιτητικής πορείας. Οι νεαροί έστησαν πύρινα οδοφράγματα και πέταξαν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που συνοδεύουν την πορεία.
Στην πλατεία Κολοκοτρώνη νεαροί έβαλαν φωτιά σε περίπτερο.
Από το μεσημέρι στα Προπύλαια βρέθηκαν μαθητές, καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς, οι οποίοι στις 2:45 μ.μ. ξεκίνησαν πορεία για το Σύνταγμα, χωρίς να λείψουν από νωρίς οι μικροεντάσεις. Στις 16:00 η πορεία ολοκληρώθηκε στην Ομόνοια.
η κεντρική πορεία αντιεξουσιαστών και αριστεριστών

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 18:00 το απόγευμα, η κεντρική πορεία αντιεξουσιαστών και αριστεριστών στο κέντρο της Αθήνας, για την επέτειο των επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην έναρξη της πορείας σημειώθηκαν μικροεπεισόδια με αντιεξουσιαστές να ρίχνουν μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Μολότοφ και χρήση χημικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε πριν από τις 4:00 στη Θεσσαλονίκη η πορεία που έγινε στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ αυτή την ώρα η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης είναι τεταμένη.

Στην περιοχή της Ροτόντας σημειώνονται επεισόδια, καθώς άτομα που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις έβαλαν φωτιά σε κάδους και στη συνέχεια πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς. Οι δεύτεροι απάντησαν με χρήση χημικών.

Πηγή:Zougla.gr