Γέμισε ο Δούναβης 500ευρα! Περίπου 100.000 ευρώ… επέπλεαν στα νερά του ποταμού

Είναι από τις περιπτώσεις που λες «τρέχω να βγάλω εισιτήριο για Αυστρία». Όχι φυσικά για ταξίδι αναψυχής ή για δουλειά, αλλά μήπως και είσαι από τους τυχερούς που θα βρουν να επιπλέει ακόμα κανέναν 500ευρω, από αυτά που βρέθηκαν διασκορπισμένα στο Δούναβη!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αυστριακοί αστυνομικοί, όταν είδαν σχεδόν 100.000 ευρώ, να επιπλέουν στον ποταμό. Οι ερευνητές της αστυνομίας της Βιέννης, δεν έχουν ανακαλύψει κάποιου είδους εγκληματική πράξ, που να συνδέονται με τα χαρτονομίσματα των 100 και 500 ευρώ, που «έκαναν βαρκάδα».

Συγκεκριμένα, ένας νεαρός άνδρας εντόπισε τον πλεούμενο θησαυρό και πήδηξε μέσα στο νερό για να σώσει ότι μπορούσε, σύμφωνα την εφημερίδα Oesterreich. Δυστυχώς γι’ αυτόν, οι περαστικοί και οι παρευρισκόμενοι, νόμισαν ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κι έτσι ειδοποίησαν τις αρχές. Οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί για τον σώσουν, αλλά στην ουσία… του χάλασαν τη συγκομιδή. Πλέον προσπαθεί να διεκδικήσει μερίδιο.

«Το αγόρι είπε ότι ήθελε να φέρει τα χρήματα στην αστυνομία, όμως το ερώτημα είναι αν τα βρήκε η αστυνομία ή το αγόρι» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στην Αυστρία, αν κάποιος βρει χρήματα και τα παραδώσει στις αρχές, έχει δικαίωμα να διεκδικήσει το 5-10% των χρημάτων, αν ο νόμιμος κατοχός τους δεν βρεθεί μέσα σε έναν χρόνο. Συνεπώς ο νεαρός άνδρας έχει κάθε λόγο να λυπάται με το ότι τον έσωσαν, αφού κινδυνεύει να χάσει μέχρι και ολόκληρο το ποσό που ανακάλυψε!

Πηγή: Newpost,