Τόσκας: Η χώρα και η οικονομία μας δεν αντέχει άλλους μετανάστες

Syrmatoplegma

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να δέχεται συνεχή ροή μεταναστών που δεν την αντέχει η χώρα μας ούτε η οικονομία μας» διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά την επίσκεψή στις εγκαταστάσεις του Ταε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες.

«Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν αυτό που τους αναλογεί» δήλωσε στον απόηχο της έντασης που επικράτησε το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο ανάμεσα σε μαροκινούς και αλγερινούς μετανάστες.

«Καλείται πλέον η Ευρώπη και καλείται όλος ο κόσμος να το αντιμετωπίσει και με βάση τις ανθρωπιστικές αξίες, τις ευρωπαϊκές, αλλά και με βάση το ρεαλισμό. Γιατί εδώ, δεν μπορεί να δεχόμαστε μια συνεχή ροή που δεν την αντέχει η χώρα μας και δεν την αντέχει ούτε η οικονομία μας. Kαι το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις υπόλοιπες χώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η κατάσταση είναι απόλυτα ήρεμη. Δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα, επομένως κοιτάζουμε κυρίως το πώς θα υποστηριχθεί αυτός ο κόσμος εδώ» διευκρίνισε ο κ. Τόσκας.

«Βοηθάμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ξεπερνάει όπως καταλαβαίνετε και τα όρια της χώρας μας και τα όρια τα ευρωπαϊκά» επισήμανε ο υπουργός. «Ήρθαμε σε αυτό το χώρο που φιλοξενούνται αρκετοί μετανάστες, όπως και στο Ελληνικό, για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση και ο κ. Μουζάλας που έχει την κύρια ευθύνη, ως υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και εμείς που έχουμε την ευθύνη της φύλαξης. O καθένας βοηθάει όσο μπορεί τώρα εδώ» πρόσθεσε.

«Θα ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο, θα πατάσσονται άμεσα οι παραβάτες που δημιουργούν προβλήματα και θα κινείται η προβλεπόμενη νομική διαδικασία» διαβεβαίωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ο οποίος παραμένει στις εγκαταστάσεις για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Σημειώνεται ότι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής απέστειλαν επιστολή στο Δημήτρη Αβραμόπουλο όπου «παραθέτουν τις θέσεις της Ελλάδας» σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ενόψει της προσεχούς Συνόδου Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο η Υπηρεσία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCG) θα αναλάβει τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αντικαταστήσει τη Frontex.

Πηγή:skai.gr