Τα νέα της ομογένειας της Ν. Αυστραλίας

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Με αφορμή την γιορτή του Αγ. Νικολάου του Θαυματουργού, η ομώνυμη εορτάζουσα Ενορία στην παραθαλάσσια περιοχή Wallaroo και χερσονήσου Υόρκης, σε συνεργασία με την Ενορία Αγίου Δημητρίου Salisbury, τέλεσε την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, Θεία Λειτουργία όπου χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Δορυλαίου, κ. Νίκανδρος, παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Νότια Αυστραλία, κ. Ανδρέα Κωνσταντίνου Γούρα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον ιερατικώς προϊστάμενο ιερού ναού Αγ. Δημητρίου Salisbury, ο οποίος ήταν πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας για την αποπεράτωση του νεοσύστατου ναού του Αγίου Νικολάου.

Στη γιορτή της Ενορίας Αγίου Νικολάου. Διακρίνονται από αριστερά, ο πάτερ Χρήστος Τσορακλίδης (ιερατικώς προϊστάμενος Αγ. Δημητρίου Salisbury), o επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, και ο πάτερ Νικόλαος Δεσποινούδης

Στη γιορτή της Ενορίας Αγίου Νικολάου. Διακρίνονται από αριστερά, ο πάτερ Χρήστος Τσορακλίδης (ιερατικώς προϊστάμενος Αγ. Δημητρίου Salisbury), o επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, και ο πάτερ Νικόλαος Δεσποινούδης

ΦΕΣΤΙΒΑΛ GEORGE STREET

Τα γιορτινά της έβαλε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας, το Σάββατο, 5 και την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, με αφορμή την γιορτή του Αγίου Νικολάου.

Το φετινό, πέμπτο κατά σειρά, Ελληνικό Φεστιβάλ της οδού George, στην περιοχή Thebarton, ήταν άκρως εορταστικό και το διήμερο, όπως πάντα, αφιερωμένο στο ελληνικό τραγούδι, με ζωντανή μουσική από τα συγκροτήματα «Κόσμος» και «Αξία», πλούσιο μουσικοχορευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ δεν έλειπαν και οι παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές που θύμιζαν Ελλάδα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου, η Ενορία του Προφήτη Ηλία Norwood, θα παρουσιάσει την ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή της, διανθισμένη -όπως πάντα- με κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, με την πολύτιμη συμμετοχή της Βυζαντινής Χορωδίας «Ιωάννης Δαμασκηνός» συνοδευόμενη από τη Γυναικεία Χορωδία Προφήτη Ηλία.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καθώς πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων, πολλαπλασιάζονται και οι εκδηλώσεις των παροικιακών συλλόγων, με αφορμή τη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης. Οι σύλλογοι που, μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινώσει Χριστουγεννιάτικα γεύματα στην Αδελαΐδα, είναι οι ακόλουθοι:

*Ο Σύλλογος Λημνίων, την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Συλλόγου στην περιοχή West Croydon.

*Ο Σύλλογος Πυλίας Νότιας Αυστραλίας «Το Ναυαρίνο», την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Συλλόγου στην περιοχή Thebarton.

*Η Κυπριακή Κοινότητα, την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της Κοινότητας στην περιοχή Welland.

*Ο Σύλλογος Ηλείων «Ολυμπιακή Φλόγα» την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Συλλόγου στην περιοχή Torrensville.

*Το Συμβούλιο Μυτιληνιακής Αδελφότητας έχει απογευματινό γεύμα, την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου, στις 2μμ., στην αίθουσα του Συλλόγου στην περιοχή Hindmarsh.