Εκλογές για νέο Δ.Σ. Μελβούρνης- $1 εκ. το χρόνο τα έσοδα του κτιρίου στο Lonsdale Street

Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια εκλογών ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας συνεδρίασαν στις 14 Δεκεμβρίου 2015, και ώρα 6.00μμ. και αποφάσισαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

1. (α) Τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016 και ώρα από 9.00πμ, έως 8.00μμ., στο Alphington Grammar School, Old Heildeberg Rd., Alphington.

(β) Όποιος υποψήφιος θελήσει να αποσύρει την υποψηφιότητά του, θα πρέπει να υποβάλει γραπτώς την παραίτησή του στην Εφορευτική Επιτροπή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 5.00μμ.

2. Οι υποψήφιοι για τις εκλογές της 17 Ιανουαρίου 2016 είναι οι ακόλουθοι, με αλφαβητική σειρά:

Βασιλειάδης Φίλιππος, Βλαχάκης Λεωνίδας, Γεωργαλή Άντζελα, Ζάγκαλη Βασιλική, Ηλιού Τάμμυ, Καλλιάνη Βούλα (Σταυρούλα), Καραμίτος Μιχάλης, Κολέτσης Γιώργος, Κουκουβιτάκης Νικόλαος, Κώστα Αλέξης,  Μάρκος Θεόδωρος, Μάρκος Κώστας, Μποσινάκης Δημήτρης, Ντάλλας Νίκος, Παπαδόπουλος Σπύρος,  Παπαστεργιάδης Βασίλης, Πάρθυμος Νίκος, Πυρπυρής Μαρίνης, Σικαβίτσας Χρήστος,  Τσακούμης Κωνσταντίνος,

Εκ μέρους της Εφορευτικής Επιτροπής – η οποία αποτελείται από τους: Σάκη Ζαφειρόπουλο, Χάρη Ζαβερδινό, Καίτη Αλεξοπούλου, Δημήτρη Γριβοκωστόπουλο, Ανθή Γιαννακοπούλου Κώστα Σπυρίδη, Χρήστο Παπαδόπουλο, Αναστάσιο Καλαμοβράκα.

Ο Πρόεδρος, Κώστας Σπυρίδης,

Ο Γραμματέας,  Σάκης Ζαφειρόπουλος

Τα έσοδα του ουρανοξύστη

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, τα έσοδα του Οργανισμού από την ενοικίαση των χώρων του νέου κτιρίου της στο Lonsdale Street θα ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο δολάρια σε έξι μήνες.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στην Κοινότητα να αναβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στην παροικία μας, στους τομείς της παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού.greek ktirio

Στη συνέχεια ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

“Το 15 εκατομμυρίων δολαρίων, 15 ορόφων νέο κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς πολλών, έτσι ώστε να έχουμε ένα τέτοιο επιβλητικό κτίριο σε ένα κομβικό σημείο της Μελβούρνης.

Έτσι, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού έχει αρχίσει να αναδεικνύεται σε κορυφαίο παγκόσμιο κέντρο του ελληνικού πολιτισμού και εκπαίδευσης με το πλήθος εκδηλώσεων που διοργανώνονται σε αυτό.

Η επιτυχία του Κέντρου φαίνεται και από το γεγονός ότι περισσότερα από 1.500 άτομα (κατά μέσο όρο) το χρησιμοποιούν κάθε εβδομάδα συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις, μαθήματα ή σε δραστηριότητες των ενοικιαστών του κτιρίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι χώρους του κτιρίου μας τους χρησιμοποιούν για προγράμματα διδασκαλίας τους τα Πανεπιστήμια La Trobe και U3A (University of Third Age).

Και συζητώντας για τους ενοικιαστές μας, ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας για να ενθαρρύνουμε ελληνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες να μετακινηθούν στο κέντρο και πετύχαμε ώστε το 90% των ενοικιαστών να είναι Έλληνες. Στο στάδιο αυτό το κτίριο έχει ενοικιαστεί όλο και από τον Ιούλιο υπολογίζεται τα έσοδα της Κοινότητας από τα ενοίκια να πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Στους ενοικιαστές μας περιλαμβάνονται η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, η ΙΤΗΕΑ, τα δικηγορικά γραφεία της Πέννυ Δημοπούλου, της Καλλιρρόης Καστιγιάννη και του Γιάννη Τριπιδάκη, το «Centre for Investor Education» και η «Media Services Australia», ενώ σύντομα πρόκειται να λειτουργήσουν η Goody’s Burger House και τo Melina Rooftop Bar.

Το ίδιο το Ελληνικό Κέντρο ανέπτυξε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει προγράμματα διδασκαλίας Αρχαίων και Νέων Ελληνικών για ενήλικες, και για παιδιά με προχωρημένη γνώση της Ελληνικής, ως μέρος της εκπαιδευτικής προσφοράς μας, μαζί με πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως διαλέξεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων, θέατρο, μουσικές εκδηλώσεις, κωμικά σόου, εκδηλώσεις για ελληνικά τρόφιμα, προβολές ταινιών, συνέδρια και εργαστήρια. Πάνω από 200 εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του Ελληνικού Κέντρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Κέντρο δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αποκλειστικός χώρος της Κοινότητας, καθώς άλλοι οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων της ΑΧΕΠΑ, της Πρόνοιας, του HACCI, και του NUGAS και μεγάλων πολιτιστικών φορέων όπως του Διεθνούς Φεστιβάλ Κωμωδίας και του Φεστιβάλ Μελβούρνης, που χρησιμοποίησαν τους χώρους του για να παρουσιάσουν εκδηλώσεις και δραστηριότητές τους.

Και τώρα που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα που είχαμε για το κτίριο της Κοινότητας και το πολιτιστικό κέντρο, επόμενο βήμα θα είναι η αξιοποίηση των άλλων ακινήτων της Κοινότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στο οικόπεδο του Bulleen”.