Αυστρία: «Από Ελλάδα πέρασαν» οι δύο συλληφθέντες για τα χτυπήματα στο Παρίσι

Δύο άτομα που ενδεχομένως συνδέονται με τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι συνελήφθησαν στην Αυστρία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι δύο ύποπτοι εντοπίστηκαν σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην δυτική περιοχή του Σάλτζμπουργκ, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της πόλης.

Κρατούνται «με την υποψία ότι ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση» και «ενδείξεις πιθανής σύνδεσης με τις επιθέσεις στο Παρίσι ερευνώνται», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Στην υπόθεση ενδέχεται μάλιστα να εμπλέκεται και η Ελλάδα, με την αυστριακή εφημερίδα Kronen-Zeitung να μεταδίδει πως οι δύο συλληφθέντες είναι γάλλοι πολίτες που μπήκαν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας με πλαστά συριακά διαβατήρια, εκμεταλλευόμενοι το μαζικό προσφυγικό κύμα που ταξιδεύει από τα Βαλκάνια προς τη Βόρεια Ευρώπη.
Aystria
Σύμφωνα πάντα με την «Kronen-Zeitung», οι δύο ύποπτοι συνταξίδευαν με μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα που αιματοκύλισε τη γαλλική πρωτεύουσα στις 13 Νοεμβρίου, προκαλώντας το θάνατο 130 ανθρώπων.

Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Σάλτζμπουργκ δεν επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τις πληροφορίες της αυστριακής εφημερίδας.

Πηγή:skai.gr