Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Δ. Μάρδα, στις ΗΠΑ και συναντήσεις με ομογενειακούς παράγοντες

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κ. Δημήτρης  Μάρδας, ολοκλήρωσε, σήμερα, την τετραήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη – Ουάσιγκτων), στο πλαίσιο της συμμετοχής του ως κεντρικός ομιλητής στο 17ο Invest In Greece Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις 14 Δεκεμβρίου 2015.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε σειρά επαφών με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς και με επικεφαλής μεγάλων αμερικανικών επενδυτικών οίκων και επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, ο κ. Μάρδας συναντήθηκε με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, κα Catherine Novelli, με την οποία συζήτησε για τους τρόπους ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ και προσέλκυσης αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ηλεκτρομηχανικής και του λογισμικού.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε, επίσης, με τον κ. Gus Bilirakis και την κα Caroline Maloney, Συμπροέδρους του Hellenic Caucus στο Αμερικανικό Κογκρέσο, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές ανάπτυξης των διμερών σχέσεων Ελλάδος – ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο κ. Μάρδας συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που διοργάνωσε το Brookings Institute με θέμα το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, όπου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις νέες πολιτικές της κυβέρνησης για την προσέλκυση νέων άμεσων ξένων επενδύσεων και για την προώθηση των εξαγωγών. Συναντήθηκε, επίσης, με εκπροσώπους και εταιρείες του US Chamber of Commerce, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές και ευκαιρίες που παρουσιάζει η ελληνική αγορά για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, ενώ είχε επαφές με εκπροσώπους ομογενειακών και άλλων οργανώσεων.