Ασταμάτητο σερί για Ολυμπιακό… Κι ο Φορτούνης “συλλέγει” πέναλτι!

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το μαγικό σερί του και το δικό του ο Κώστας Φορτούνης που σκόραρε δύο φορές με πέναλτι και οδήγησε τους “ερυθρόλευκους” στη νίκη με 2-0 στο εκτός έδρας ματς με την Καλλονή. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν από το 33′ με 10 παίκτες.

Δύο φορές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ο Κώστας Φορτούνης και έφτασε τα 12 γκολ φέτος! Μάλιστα, τα μισά από αυτά τα έχει πετύχει με πέναλτι.

Από νωρίς το γκολ

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς ψάχνοντας αμέσως το γκολ και του έδωσε αυτή την ευκαιρία ο Κρολ με το χέρι που έκανε στο 9′. Ο μετρ των “ερυθρόλευκων” πέναλτι φέτος, Κώστας Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεσή του και βρήκε δίχτυα.

Τέσσερα λεπτά μετά ο αρκετά κινητικός στην περιοχή της Καλλονής, Ντουρμάζ είχε δοκάρι, αν και ήταν ανενόχλητος όταν σούταρε.

Ολα αυτά εκτυλίσσονταν μπροστά και στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη που βρέθηκε στη Μυτιλήνη για το ματς της ομάδας του.

Καλλονή προσπαθούσε να… ενοχλήσει τον Ρομπέρτο και η αλήθεια είναι ότι ο Ισπανός δεν πέρασε ένα ήσυχο βράδυ, παρόλο που από το 33′ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο…

Στο αμέσως προηγούμενο λεπτό και λίγο πριν από την αποβολή του Δαύκου, ο Γεωργίου με ατομική ενέργεια ξεπέρασε τον Καμπιάσο, έκανε το σουτ και ο Ρομπέρτο έδιωξε εντυπωσιακά!

Στο… κρίσιμο 33′ κέρδισε δεύτερο πέναλτι ο Ολυμπιακός και δόθηκε κόκκινη κάρτα στον Δαύκο! Αρχικά, ο Αναστασιάδης έπεσε μόνος του στην περιοχή και ο Φορτούνης πήρε την μπάλα. Ο άσος του Ολυμπιακού ξεπέρασε τον Δαύκο και πήρε το πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε στο 38′, καθώς προηγήθηκε η αλλαγή του Σάμπα με τον 18χρονο τερματοφύλακα Μάλλη. Η φάση του πέναλτι είναι περίεργη, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρχει επαφή που να προκαλεί την πτώση του Φορτούνη…

Η Καλλονή αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, σε όλο το ματς όμως πάντα είχε το πολύ δυο ποδοσφαιριστές μπροστά, προφανώς για την κόντρα.

Το δοκάρι της Καλλονής

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει καλές φάσεις στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, ωστόσο έπαιζε πιο χαλαρά και χωρίς να υπάρχει η διάθεση να διασύρει την αντίπαλό του που είχε αριθμητικό μειονέκτημα. Βέβαια, ήταν πολύ καλός και ο… πιτσιρικάς Μάλλης που σταματούσε τις επιθέσεις των “ερυθρόλευκων”.

Στο 81′ πάντως η Καλλονή έφτασε κοντά στο γκολ… Ο Γουερέ -που πριν από δύο λεπτά είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή- εκτέλεσε καλά το φάουλ και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Δαύκος, Σπυρόπουλος, Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ, Καλτσάς, Ελλακόπουλος (74′ Γιουκαρής), Ξυδάς (79′ Γουερέ), Γεωργίου, Σάμπα (38′ Μαλλής), Μάρκοβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (74′ Τσιμίκας), Ντα Κόστα, Μποτία, Σαλίνο, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς (80′ Φουστέρ), Ντομίνγκες (82′ Κολοβός), Φορτούνης, Ντουρμάζ, Ιντέγε