H SpaceX εκτόξευσε πύραυλο στο διάστημα με επιτυχία

Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Ιστορία έγραψε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο πύραυλος της ιδιωτικής εταιρείας «SpaceX», του δισεκατομμυριούχου Ιλον Μασκ, καθώς κατάφερε, αφού εστάλη σε τροχιά στο Διάστημα, να επιστρέψει άθικτος στη Γη. Πιο συγκεκριμένα, το βασικό επαναχρησιμοποιούμενο τμήμα του πυραύλου «Falcon-9», αφού μετέφερε 11 δορυφόρους στο Διάστημα για την εταιρεία«SpaceX»  έκανε στροφή και επέστρεψε στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, προσγειώθηκε άψογα κατακόρυφα στην αεροπορική βάση.

Η εταιρεία είχε προσπαθήσει να στείλει στο διάστημα άλλο υλικό τον Ιούνιο, αλλά απέτυχε, ενώ το φορτίο, που προοριζόταν για τον Διεθνή Αεροδιαστημικό Σταθμό, καταστράφηκε.spa3-620x300

 

Ο νέος πύραυλος, με ύψος ανάλογο 23 ορόφων, εκτοξεύτηκε από την αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ στις 03:29 ώρα Ελλάδας, με τη βάση του πυραύλου να επιστρέφει λίγα λεπτά αργότερα και να προσγειώνεται 9,6 χιλιόμετρα (6 μίλια) από το σημείο εκτόξευσης.

Το συμβάν αποτελεί επιτυχία της εταιρείας Space Exploration Technologies (SpaceX), με έδρα την Καλιφόρνια και διευθυντή τον επιχειρηματία και εφευρέτη Ίλον Μασκ.