“Άρωμα” τρομοκρατίας στο Μονπελιέ -Συνελήφθη γυναίκα με ψεύτικη κοιλιά εγκυμοσύνης

Mε μια ψεύτικη κοιλιά εγκυμοσύνης στην κατοχή της βρέθηκε μια 23χρονη γυναίκα που συνελήφθη στο Μονπελιέ της Γαλλίας, με την υποψία ότι σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας.

Η 23χρονη γυναίκα, η οποία είχε πρόσφατα ασπαστεί το Ισλάμ, συνελήφθη μαζί με τον 35χρονο σύζυγό της. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού όπου εντόπισαν την ψεύτικη κοιλιά εγκυμοσύνης, την οποία είχε αγοράσει από το διαδίκτυο. Σύμφωνα με πηγές από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία που επικαλείται η τοπική εφημερίδα Midi Libre, η γυναίκα υποστήριξε πως είχε αγοράσει την «κοιλιά» για να τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης όταν ταξίδευε. Ωστόσο οι αρχές αναφέρουν ότι το προσθετικό μέλος ήταν τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο, κάτι που πιθανότατα είχε στόχο να μην εντοπίζεται από ανιχνευτές μετάλλων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, οι αρχές βρήκαν στοιχεία που δείχνουν ότι το ζευγάρι είχε παρακολουθήσει βίντεο με τις φρικαλέες πράξεις του Ισλαμικό Κράτος. Επίσης πηγές χαρακτηρίζουν το υλικό που βρέθηκε στο σπίτι τους ως “ιδιαίτερα σοκαριστικό”.