Οι άριστοι των σχολείων της Κοινότητας Μελβούρνης

Τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν στο μάθημα των Νέων και των Αρχαίων Ελληνικών στις εξετάσεις του VCE, βράβευσε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της, που φέτος έλαβε χώρα για δεύτερη χρονιά στο νεόδμητο κοινοτικό κτίριο.

Παρόντες ήταν οι μαθητές, οι γονείς τους, εκπαιδευτικοί, φίλοι και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας καθώς και ο υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτώριας κ. Robin Scott. Την εκδήλωση παρουσίασε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Τάμυ Ηλιού.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, συνεχάρη τους μαθητές που αρίστευσαν και ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων για την προσφορά τους, καθώς και όλους όσοι στηρίζουν και συμπαραστέκονται στην Κοινότητα.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο υπουργός Πολυπολιτισμού, κ. Robin Scott, ο οποίος εξήρε τη συμβολή της Ελληνικής Κοινότητας στην ανάπτυξη πολυπολιτισμικού πνεύματος στη Βικτώρια και στην ανάδειξη καλών πρακτικών που αποτελούν πρότυπο προς μίμηση από άλλες εθνοτικές κοινότητες.

Τον λόγο πήραν, επίσης, ο κ. Μάνος Τζιμπραγός, διευθυντής των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Θεόδωρος Μάρκος.

Βραβεία απονεμήθηκαν όχι μόνο σε μαθητές των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας, αλλά και άλλων εκπαιδευτικών οργανισμών.

Melboyrnh aristoi

H αριστούχοςμαθήτρια του VCE Ελληνικών, Κωνσταντίνα Καραβά, και ο διευθυντής των σχολείων της Κοινότητας, Μάνος Τσιμπράγος

Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία:

– Βραβείο «Δημήτριος Μαυροειδής» για τη συνολικά καλύτερη επίδοση στις εξετάσεις του VCE στη Βικτώρια στη μαθήτρια Kaela Braue του σχολείου Loreto Mandeville.

– Βραβείο «Αλέξανδρος Μανιάκης» για την καλύτερη επίδοση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών στη Βικτώρια στη μαθήτρια Σοφία Βαμβακίδου του σχολείου VSL στο South Oakleigh.

– Βραβείο «Όλγα Ραδολέσκου» για την καλύτερη επίδοση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών στα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας στη μαθήτρια Κωνσταντίνα Καραβά.

– Βραβείο«Αντώνης Λεκατσάς του Ιωάννη Ιερέως» για την καλύτερη επίδοση στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών στη Βικτώρια στον μαθητή James Steward του Xavier College.

– Βραβείο «Κώστας Γιαμιαδάκης» για την καλύτερη επίδοση στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας στη μαθήτρια Μαρία Πασβάνη.

– Βραβείο «Νίνα Μαυροκεφάλου» για την καλύτερη επίδοση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών σε δημόσιο σχολείο στη μαθήτρια Γεωργία Κάζη του South Oakleigh Secondary College.

– Βραβείο «Γρηγόρης Ματορέκος» για τη συνολικά καλύτερη επίδοση στις εξετάσεις του VCE στο Alphington Grammar στον μαθητή Jesse Frost.

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν παρέλαβαν επίσης επιταγές συμβολικού χρηματικού ποσού.

Ακόμη, απονεμήθηκαν έπαινοι για τα εξαιρετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις VCE για τα Νέα Ελληνικά στους μαθητές:

– Δημήτριο Τομάζο – Σχολεία Ελληνικής Κοινότητας

– Δάφνη Σαροπούλου – Σχολεία Ελληνικής Κοινότητας

– Φρειδερίκη Λαφτσόγλου – Alphington Grammar

και για τα Αρχαία Ελληνικά στους μαθητές:

– Christopher Kounelis – Xavier College

– Ζωή Πασβάνη – Σχολεία Ελληνικής Κοινότητας

– Ειρήνη Λεβού – Σχολεία Ελληνικής Κοινότητας

– Αναστασία Σταυρινού – Σχολεία Ελληνικής Κοινότητας

 

Τέλος, απονεμήθηκε έπαινος για τη συνολικά υψηλή επίδοση στις εξετάσεις του VCE στον μαθητή Jordan Koutsoukos από το σχολείο Ivanhoe Grammar.

Πηγή:Neoskosmos.com